Ζανγκ Γιμίνγκ: Ποιος είναι ο άνθρωπος πίσω από το TikTok

Ζανγκ Γιμίνγκ: Ποιος είναι ο άνθρωπος πίσω από το TikTok
Zhang Yiming, founder and CEO of tech company Bytedance, the operator of Chinese personalized news app Toutiao, is interviewed during the fourth World Internet Conference (WIC), also known as Wuzhen Summit, in Wuzhen town, Tongxiang city, Jiaxing city, east China's Zhejiang province, 3 December 2017. Photo: AFP
Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος που κατάφερε να κάνει το TikTok μια από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές.

Η ραγδαία δημοτικότητα του TikTok δεν δημιούργησε μόνο μια νέα γενιά αστέρων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δημιούργησε επίσης έναν δισεκατομμυριούχο κοινωνικών μέσων.

Αρχικά, η δημοτικότητα του TikTok περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε ασιατικές αγορές όπως η Ιαπωνία και οι Φιλιππίνες. Μήνες μετά την κυκλοφορία του, η ByteDance αγόρασε την κινεζική εφαρμογή Musical.ly για 1 δις. δολάρια. Το Musical.ly είχε ήδη μια αρκετά μεγάλη βάση χρηστών στις Η.Π.Α. και η ByteDance συνδύασε τόσο την εφαρμογή όσο και τη βάση χρηστών της με το TikTok.

Ακόμα και με αυτήν την διείσδυση στην αμερικανική αγορά, κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει την τρέλα, στην οποία θα εξελισσόταν το TikTok. Η εφαρμογή έχει γίνει download 165 εκατομμύρια φορές μόνο στις Η.Π.Α., σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Sensor Tower και παγκοσμίως ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια downloads, γεγονός που την κατατάσσει ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς εφαρμογές στον κόσμο.

Ο Ζανγκ Γιμίνγκ, ο 37χρονος μηχανικός λογισμικού που ίδρυσε τη μητρική εταιρεία της εφαρμογής TikTok (την Bytedance), έχει πλέον καθαρή αξία 16,2 δισ. δολαρίων, όπως εκτιμά το Forbes. Παρά το γεγονός ότι είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Κίνα, ο Ζανγκ είναι εξαιρετικά ήσυχος άνθρωπος και πολύ λίγα πράγματα είναι γνωστά για την προσωπική του ζωή.

Το Business Insider συγκέντρωσε μερικά από αυτά και εμείς σας τα παρουσιάζουμε.