Άδωνις: «Το ΠΑΣΟΚ φταίει που η τρόικα μας πιέζει»

Άδωνις: «Το ΠΑΣΟΚ φταίει που η τρόικα μας πιέζει»

Κόντρα ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους για τις μεταρρυθμίσεις – Νέα συνάντηση Σαμαρά με Βενιζέλο.

«Προφανώς, η τρόικα συνυπολογίζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, εκμεταλλεύεται αυτή την πολιτική αναταραχή για να πιέζει την κυβέρνηση» δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στο Mega. Πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πολλά από αυτά που ζητούν τώρα είναι εντελώς παράλογα», ενώ επέρριψε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ γιατί «δεν υλοποιήσαμε τη συμφωνία», σημειώνοντας πως «το ΠΑΣΟΚ φταίει σε μεγάλο βαθμό».

Η θέση του κ. Γεωργιάδη προκάλεσε την αντίδραση του Γ.Κουτρουμάνη, ο οποίος απάντησε, μεταξύ άλλων: «Το ΠΑΣΟΚ έχει στηρίξει την κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα, αλλά υπάρχουν θέματα που δεν μπορεί να κάνει πίσω, όπως οι ομαδικές απολύσεις, το λοκάουτ, το νέο μισθολόγιο».

«Η κυβέρνηση έχει υπογράψει το μνημόνιο και έχει δεσμευθεί για αλλαγή συνδικαλιστικού νόμου. Ο κ. Βρούτσης έχει παρουσιάσει συνολικό νόμο για τα συνδικαλιστικό και το ΠΑΣΟΚ το απέρριψε» αντέτεινε ο κ. Γεωργιάδης. Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, σημείωσε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναλλάξει ο νόμος για τις 100 δόσεις».

Απάντηση Καρύδη σε έντονο ύφος
Σφοδρή επίθεση εναντίον του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ ‘Αδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.  «Ζητάει να κατεβάσουμε τα παντελόνια» δήλωσε ο κ. Καρύδης, αποκάλεσε τον κ. Γεωργιάδη «κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της τρόικας» και ζήτησε «να τον μαζέψει κάποιος από το κόμμα του».

Η δήλωση του κ. Καρύδη έχει ως εξής:
«Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Γεωργιάδης, παρουσιάζεται στα κανάλια ως αυτόκλητος υπερασπιστής της τρόικας κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ γιατί αντιδρά στη μείωση των κύριων συντάξεων, στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στην αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα. Ο κ.  Γεωργιάδης ζητάει να κατεβάσουμε τα παντελόνια σε παράλογες απαιτήσεις. Επιτέλους ας τον μαζέψει κάποιος από το κόμμα του, γιατί υπονομεύει ευθέως τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Τελικά είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ή της τρόικας»;

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου το μεσημέρι
Μέσα σε αυτό το άσχημο κλίμα, με την τρόικα να πιέζει την κυβέρνηση ώστε να υπάρξει συμφωνία για το δημοσιονομικό κενό του 2015 για να επιστρέψει στην Αθήνα, συναντώνται το μεσημέρι, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Χθες, είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος σήμερα, στις 14:00, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον οποίον θα ενημερώσει για τις εξελίξεις στην οικονομία.  «Η διαπραγμάτευση προχωράει» δήλωσε χθες ο κ. Χαρδούβελης και σημείωσε πως δεν υπάρχει τελεσίγραφο 48 ωρών από την τρόικα, ενώ σε ερώτηση πότε θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών, απάντησε: «Ακόμα δεν το ξέρουμε».

Χαρδούβελης: Δεν υπάρχει τελεσίγραφο 48 ωρών από την Τρόικα