Αυτές είναι οι κορυφαίες δεξιότητες που αναζητούν εταιρείες και υπεύθυνοι προσλήψεων το 2019

Αυτές είναι οι κορυφαίες δεξιότητες που αναζητούν εταιρείες και υπεύθυνοι προσλήψεων το 2019

Το LinkedIn μόλις δημοσίευσε την ετήσια λίστα με τις «Κορυφαίες Δεξιότητες» που χαρακτηρίζονται ταυτόχρονα από υψηλή ζήτηση και χαμηλή προσφορά.

της Rachel King

Το LinkedIn μόλις δημοσίευσε την ετήσια λίστα με τις «Κορυφαίες Δεξιότητες», η οποία αναλύει δεδομένα από το επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο προκειμένου να προσδιοριστούν εκείνες οι δεξιότητες που χαρακτηρίζονται ταυτόχρονα από υψηλή ζήτηση και χαμηλή προσφορά.

Το γνωστό brand, το οποίο ανήκει στη Microsoft, δημοσίευσε τα σχετικά νέα με την έλευση του νέου έτους, περίοδο κατά την οποία οι εργαζόμενοι συχνά λαμβάνουν αποφάσεις για την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων και την υιοθέτηση καλύτερων επαγγελματικών συνηθειών.

Η λίστα περιλαμβάνει τόσο «σκληρές» (hard skills) όσο και «μαλακές» δεξιότητες (soft skills) – ο συγκεκριμένος όρος περιγράφει εκείνες τις δεξιότητες που δεν μπορούν να αναπαραχθούν ή να εκτελεστούν μέσω της τεχνητής νοημοσύνης. Κατά μία έννοια, οι «μαλακές» δεξιότητες είναι αυτές που οι εργαζόμενοι θα πρέπει να προσπαθήσουν να αποκτήσουν το 2019.

Ιδού οι πέντε κορυφαίες δεξιότητες για καθεμιά από τις δύο κατηγορίες, βάσει των δεδομένων που άντλησε το LinkedIn.

Πέντε κορυφαίες «μαλακές» δεξιότητες

1. Δημιουργικότητα: Μπορεί τα ρομπότ να είναι τέλεια για τη βελτιστοποίηση παλαιών ιδεών, αλλά οι οργανισμοί χρειάζονται δημιουργικούς εργαζομένους που να μπορούν να συλλαμβάνουν λύσεις.

2. Πειθώ: Το να έχεις ένα υπέροχο προϊόν, μια καταπληκτική πλατφόρμα ή μια τέλεια ιδέα δεν είναι καθόλου άσχημο· το κλειδί όμως παραμένει να πείσεις τους ανθρώπους να το αγοράσουν.

3. Συνεργασία: Καθώς τα πρότζεκτ γίνονται ολοένα και πιο πολύπλοκα και παγκόσμια στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, η αποτελεσματική συνεργασία καθίσταται ολοένα και πιο σημαντική.

4. Προσαρμοστικότητα: Ένα προσαρμοστικό μυαλό είναι ένα βασικό εργαλείο για την πλοήγηση στον σημερινό, αδιάκοπα μεταβαλλόμενο κόσμο, καθώς οι χθεσινές λύσεις δεν πρόκειται να λύσουν τα αυριανά προβλήματα.

5. Διαχείριση χρόνου: Μια διαχρονική δεξιότητα – το να μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τον χρόνο σας θα αποτελέσει πολύτιμο εφόδιο για το υπόλοιπο της καριέρας σας.

Πέντε κορυφαίες «σκληρές» δεξιότητες

1. Υπολογιστική cloud: Καθώς ο κόσμος ωθείται προς το cloud, οι εταιρείες αναζητούν απεγνωσμένα μηχανικούς που να έχουν τις ικανότητες για να ικανοποιήσουν αυτή τη ζήτηση.

2. Τεχνητή νοημοσύνη: Από τα νευρωνικά δίκτυα μέχρι τη μηχανική μάθηση, η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης είναι εδώ.

3. Αναλυτικός συλλογισμός: Δεδομένου ότι συγκεντρώνουν περισσότερα δεδομένα από ποτέ, οι εταιρείες «διψάνε» για επαγγελματίες που να μπορούν να λαμβάνουν έξυπνες αποφάσεις βάσει των δεδομένων αυτών.

4. Διαχείριση ανθρώπινων πόρων: Ο κόσμος έχει στραφεί από ένα μοντέλο «διοίκησης-και-ελέγχου» προς ηγέτες που να μπορούν να καθοδηγούν και να ενδυναμώνουν – μια δεξιότητα που λίγοι επαγγελματίες διαθέτουν.

5. Σχεδιασμός εμπειρίας χρήστη: Ο σχεδιασμός εμπειρίας χρήστη είναι το κλειδί για τη δημιουργία ενός ψηφιακού κόσμου που να λειτουργεί για τους ανθρώπους.