Αυτοί είναι οι νικητές των βραβείων «Στέλιος Χατζηιωάννου»

Αυτοί είναι οι νικητές των βραβείων «Στέλιος Χατζηιωάννου»
hdr

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε στο Fortune ιδιαίτερα χαρούμενος για το ρεκόρ συμμετοχής στα φετινά βραβεία

Σε εξέλιξη είναι η βράβευση των ομάδων που διακρίθηκαν στο φετινό «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2016» που διοργανώνει ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation.

Οι οκτώ νικητές κατόπιν επιλογής του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου είναι:

Στην πρώτη θέση η εταιρεία Sun of a Beach η οποία θα λάβει το ποσό των 30.000.

Το συνολικό ποσό των €70.000 δόθηκε σε επτά ακόμα εταιρείες που ανακηρύχθηκαν νικήτριες, ανάμεσα σε συνολικά 67 συμμετοχές. Πρόκειται για τις Εταιρείες:

 Agnotis, Jacko Carasso, εταιρεία που ειδικεύεται στην πώληση βρεφικής πάνας, μέσω διαδικτύου.

 Apifon, Κωνσταντίνος Στρουμπάκης, εταιρεία που παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες mobile (sms messaging) και mobile applications.

 Glowbox, Αικατερίνη Λυμπέρη, beauty e-shop όπου τα μέλη του λαμβάνουν και αξιολογούν προϊόντα ομορφιάς, κερδίζουν “GLOWpoints” που εξαργυρώνουν στο e-shop της εταιρείας.

 Isostevia, Αντώνιος Παναγώτας, εταιρεία παραγωγής και διάθεσης 100% φυσικών προϊόντων στέβιας

 Mermix, Χρήστος Σταμάτης, εταιρεία με υπηρεσίες ανταλλαγής αγροτικών μηχανημάτων.

 Finest Roots, Μάνος & Νικόλας Σμυρλάκης, ποτοποιία με παραδοσιακά λικέρ.

 Sleed, Στυλιανός Ηλιάκης & Ευάγγελος Κοτσώνης, εταιρεία παροχής καινοτόμων υπηρεσιών e-business και digital marketing.

 

Οι παραπάνω ομάδας θα λάβουν από 10.000 ευρώ η καθεμία.

 

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε στο FortuneGreece.com ιδιαίτερα χαρούμενος για το ρεκόρ συμμετοχής στα φετινά βραβεία, αναφέροντας ότι αυτό είναι αποτέλεσμα επαναπροσδιορισμού των όρων συμμετοχής που έδωσαν την ευκαιρία σε πολλές επιχειρήσεις να θέσουν υποψηφιότητα.

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου σε ερώτηση σχετικά με τα βραβεία ως θεσμό τόνισε ότι «είναι ανάγκη της ελληνικής πραγματικότητας» και συμπλήρωσε ότι «θα συνεχίσει να ενισχύει την επιχειρηματικότητα με τέτοιες ενέργειες σε Ελλάδα και Κύπρο με σκοπό τη μείωση της ανεργίας και την επαναφορά σε τροχιά αισιοδοξίας και ανάπτυξης».

Οι αλλαγές στα κριτήρια επιλογής συνέβαλαν σημαντικά στην αύξηση των συμμετοχών που σημείωσαν ρεκόρ για τη φετινή χρονιά (67 συμμετοχές – 10 φορές πάνω σε σχέση με πέρυσι).

Το βραβείο απευθύνεται αποκλειστικά σε νέες και νέους Έλληνες επιχειρηματίες, μέχρι 40 ετών (γεννηθέντες το αργότερο το 1976), που έχουν ξεκινήσει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα τα τελευταία επτά χρόνια, με συνολικό τζίρο τουλάχιστον 10.000 ευρώ, το χρόνο. Η επιχείρησή τους πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον δύο άτομα και ο επιχειρηματίας πρέπει να κατέχει τουλάχιστον το 50% αυτής. Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες της εταιρείας είναι δύο άτομα, θα πρέπει να κατέχουν, συνολικά και οι δύο, το 80% της επιχείρησής τους.

Το Stelios Philanthropic Foundation αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό ίδρυμα, που στοχεύει στη διοχέτευση πόρων, στην ενίσχυση και στην κινητοποίηση προγραμμάτων που προάγουν την εκπαίδευση, το περιβάλλον και την επιχειρηματικότητα. Συγκεκριμένα, στον τομέα της εκπαίδευσης, το Ίδρυμα παρέχει υποτροφίες σε νέους, κυρίως, από την Ελλάδα και την Κύπρο για τα πανεπιστήμια London School of Economics για πτυχίο και Cass City University of London για μεταπτυχιακό. Επιπλέον, παρέχει τρεις πλήρεις υποτροφίες υψηλής ακαδημαϊκής επίδοσης, στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, στο Μαρούσι.

Κατά τη διάρκεια της απονομής των φετινών Βραβείων, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε σχετικά: «Για 9η συνεχή χρονιά επέλεξα να στηρίξω τη δημιουργικότητα και την καινοτομία νέων επιχειρηματιών στην Ελλάδα, οι οποίοι παραμένουν στη χώρα τους, θέτουν μακροπρόθεσμα σχέδια και στόχους και συνεχίζουν να οραματίζονται, παρόλη την οικονομική αστάθεια και τις δύσκολες συνθήκες. Οι νέοι επιχειρηματίες που βρέθηκαν αυτή τη χρονιά στο τελικό στάδιο, χαρακτηρίζονται για την αποφασιστικότητα και την αφοσίωση στον επιχειρηματικό τους στόχο, αλλά και για το προσωπικό ρίσκο που έχουν συνειδητά πάρει, επενδύοντας σε ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον με προσωπικά κεφάλαια. Θετικά οικονομικά αποτελέσματα, υγειές επιχειρηματικό μοντέλο, καινοτομία και ποιότητα υπηρεσιών, είναι κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά της δραστηριότητας τους, τα οποία τους έκαναν να ξεχωρίσουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και να ανακηρυχθούν νικητές».

Μέχρι σήμερα, το βραβείο έχουν επίσης λάβει οι εταιρείες: Ancient Greek Sandals (2014), Nanobionic (2013), People for Business (2012), Fereikos Helix (2011), Fasmetrics (2010), Zoo.gr (2009) και Simply Burgers (2008).Το 2015, το Βραβείο απέσπασε η Sede, αλυσίδα κομμωτηρίων και υπηρεσιών ομορφιάς με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία με άξονα την καινοτομία και την ποιότητα, έχει ξεχωρίσει στο χώρο της ομορφιάς, παρουσιάζοντας σταθερά, ανοδική πορεία.