Αθήνα: Οι περισσότεροι τουρίστες αυξάνουν τα έσοδα

Αθήνα: Οι περισσότεροι τουρίστες αυξάνουν τα έσοδα

 Σημαντικό κύμα τουρισμού δίνει "ανάσα" στην πρωτεύουσα. Στην βαθμολογία προορισμού με άριστα το 10, το 7,8 αντιστοιχεί στην Αθήνα.

Ανάσα έδωσε ο τουριστικός κλάδος στην οικονομία της πρωτεύουσας κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής, Αθηνών και Αργοσαρωνικού, Αλέξανδρος Βασιλικός, σε χθεσινή συνέντευξη τύπου με τη Marketing Greece, τα κέρδη από τις επιπλέον 390.000 διανυκτερεύσεις ,  μεταφράζονται σε 142,8 εκατ. ευρώ .

Με βάση τα στοιχεία της Ένωσης για το οκτάμηνο η πληρότητα των ξενοδοχείων στην Αθήνα αυξήθηκε κατά 22,3%.

Ο κ. Βασιλικός σημείωσε ότι η αύξηση της ζήτησης και της πληρότητας φανερώνει την δυναμική του προορισμού περί ικανοποίησης επισκεπτών κάτι που προκύπτει ύστερα από έρευνα της Ένωσης, καθώς σε ποσοστό 96% οι τουρίστες της πόλης θα συνιστούσαν την Αθήνα σε τρίτους για διακοπές. Ωστόσο η βαθμολογία προορισμού αντιστοιχεί στο 7,8 με άριστα το 10.

Η Marketing Greece υλοποιώντας ένα πλάνο προβολής σε συνεργασία με την ΕΞΑΑ, την Aegean και άλλους φορείς, παρουσίασε τις ενέργειες δημοσιότητας οι οποίες είχαν αποτέλεσμα πάνω από 100 άρθρα για την Αθήνα σε ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και ένα υψηλό ισότιμο διαφημιστικής αξίας της τάξεως των 7,5 εκατ. Ευρώ.

Ιδιαίτερα θετικό χαρακτήρισε ο κ. Γ. Παράσχης γενικός διευθυντής του ΔΑΑ, το γεγονός ότι η φετινή χειμερινή περίοδος (2014-2015) θα βρει το «Ελ. Βενιζέλος» με 107 νέες διεθνής εβδομαδιαίες πτήσεις και 85 εσωτερικού.

Επίσης η Aegean Airlines έχει διανύσει ιδιαίτερα θετική πορεία και σύμφωνα με τον πρόεδρό της Ευτ. Βασιλάκη αναμένεται στο τέλος του 2014, να έχει μεταφέρει συνολικά από την Αθήνα 7,74 εκατ. επιβάτες.

Διαβάστε σχετικά:

Η νέα καμπάνια που καλεί τους τουρίστες να γίνουν Αθηναίοι!