Euroxx: «Ξεπέρασε τις προβλέψεις» η Mytilineos – Πώς σχολιάζει την πιθανή εισαγωγή στο LSE

Euroxx: «Ξεπέρασε τις προβλέψεις» η Mytilineos – Πώς σχολιάζει την πιθανή εισαγωγή στο LSE
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Τα EBITDA για το τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 12% σε ετήσια βάση σε 252 εκατ. ευρώ, 4% πάνω από τις προβλέψεις.

Η MYTILINEOS ανακοίνωσε ένα ισχυρό α’ τρίμηνο υπερβαίνοντας τη συναίνεση και τις προβλέψεις μας, καταγράφοντας αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά +10% σε ετήσια βάση. Η ανάπτυξη οφείλεται κυρίως στον τομέα της ενέργειας, παρά τις σημαντικά χαμηλότερες τιμές ενέργειας και μετάλλων, αναφέρει η Euroxx.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συγκεκριμένα η εναλλαγή περιουσιακών στοιχείων συνέχισαν να συμβάλουν στην αύξηση σε ετήσια βάση, με τη στήριξη της υψηλότερης παραγωγής λόγω της αυξημένης δυναμικότητας.

Τα EBITDA για το τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 12% σε ετήσια βάση σε 252 εκατ. ευρώ, 4% πάνω από τις προβλέψεις, καταφέρνοντας να επιτύχει διεύρυνση του περιθωρίου κέρδους κατά 5,5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το EBITDA για την ενέργεια ανήλθε σε 184 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 23% σε ετήσια βάση, χάρη στις ισχυρές επιδόσεις από το σχέδιο εναλλαγής περιουσιακών στοιχείων της MRES, καθώς και την παραγωγή θερμικής ενέργειας, που αντιπροσωπεύει επίσης τη συμβολή της νέας μονάδας CCGT H-Class 826MW.

Παράλληλα, η Euroxx σχολιάζει το γεγονός ότι ο Ομιλος εξετάζει την πιθανή παράλληλα εισαγωγή του σε διεθνές χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (LSE), επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή της στην ελληνική οικονομία, με την προσδοκία να διατηρήσει την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Κατά την χρηματιστηριακή, δεδομένου του μεγέθους της ΜΥΤΙΛ, η πιθανή εισαγωγή στο LSE θα μπορούσε να προκαλέσει την ένταξη στον FTSE 100, που αποτελεί βασικό παράγοντα για την ενίσχυση της ρευστότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: