Κατερίνα Μυγιάκη (Campeόn Gaming): Ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα η φιλοσοφία «είμαστε οι άνθρωποί μας»

Κατερίνα Μυγιάκη (Campeόn Gaming): Ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα η φιλοσοφία «είμαστε οι άνθρωποί μας»
Η Head of Human Capital & Corporate Communications της Campeón Gaming μιλά για τις αξίες που διέπουν την εταιρεία και καθορίζουν τις δράσεις και τις αποφάσεις της.

Η Campeón Gaming είναι ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο του iGaming παρέχοντας μια πληθώρα υπηρεσιών σε έναν ανταγωνιστικό και δυναμικό τομέα. Το αξιωσημείωτο, ωστόσο, της περίπτωσής της είναι ότι έχει κατορθώσει να συνδυάσει την εντυπωσιακή πορεία ανάπτυξης στον χώρο, με μια εργασιακή κουλτούρα που αντανακλά τη φροντίδα για τον άνθρωπο πίσω από τον εργαζόμενο. Μέσα από μια προοδευτική προσέγγιση διασφαλίζει την ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και της επαγγελματικής ζωής, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την ανάπτυξη και την ευημερία των ανθρώπων της. Σε αυτό το πλαίσιο, η Κατερίνα Μυγιάκη, Head of Human Capital & Corporate Communications της Campeόn Gaming μιλά στο Fortune Greece, μεταξύ άλλων, για τη φιλοσοφία της εταιρείας, την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών, αλλά και τα χαρακτηριστικά που οφείλει να έχει ένας σύγχρονος επιχειρηματικός ηγέτης.

Ποιες είναι οι αξίες που διέπουν την εταιρεία σας και πώς ανταποκρίνεστε στην πράξη στις ανάγκες των stakeholders σας;

Στην Campeón Gaming έχουμε ορίσει τέσσερις αξίες, τις οποίες διαφυλάσσουμε, ώστε να τις βιώνουν όλοι οι άνθρωποί μας στην καθημερινότητά τους. Η ισότητα, η συμπερίληψη, η διαφάνεια, και η διαφορετικότητα είναι αυτές οι αξίες που έχουμε ενσωματώσει στην κουλτούρα της Campeón Gaming, καθώς έχουμε ως κύριο στόχο τη δημιουργία ενός ασφαλούς και φιλικού περιβάλλοντος, στο οποίο όλοι έχουν πρόσβαση σε ίσες ευκαιρίες, εργαλεία, και 360° feedback. Παράλληλα, αγκαλιάζουμε τη διαφορετικότητα του καθενός και, με άξονα τη φιλοσοφία μας «Είμαστε οι άνθρωποί μας», την έχουμε αναγάγει σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημά μας.

Απαντώντας στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, η φιλοσοφία μας «Είμαστε οι άνθρωποί μας», ανταποκρίνεται και στις σχέσεις με τους stakeholders μας. Οι άνθρωποί μας είναι είναι οι stakeholders μας και προτεραιότητά μας είναι πάντα η κάλυψη των αναγκών τους, η συνεχής στήριξή τους μέσα από ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον, η επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξή τους, αλλά και η διατήρηση του work-life balance τους. Δημιουργούμε ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης των ανθρώπων μας.

Πώς ενσωματώνετε στην επιχείρησή σας τις νέες τεχνολογίες και με ποιον τρόπο εκπαιδεύετε και ενδυναμώνετε το προσωπικό σας ούτως ώστε να είναι έτοιμο να προσαρμοστεί στα νέα ψηφιακά και παραγωγικά δεδομένα;

Η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του DNA μας. Από την ανάπτυξη της υψηλού επιπέδου τεχνολογίας που παράγουμε, μέχρι και τον εξοπλισμό που παρέχουμε στους εργαζόμενούς μας, αξιοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερα εργαλεία μάς παρέχει η τεχνολογία για να διευκολύνουμε την εργασία των ανθρώπων μας, αλλά και τη λειτουργία της επιχείρησης εν γένει, γεγονός που στάθηκε αφορμή για τη βράβευσή μας ως Best Workplace™ in Tech Hellas 2023.

Ταυτόχρονα, με την εμφάνιση της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε βήματα προς την αξιοποίησή της, χωρίς όμως να χάνουμε τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα μας.

Σχετικά με την εκπαίδευση του προσωπικού μας, αναγνωρίζοντας πως η τεχνολογία είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται καθημερινά, προσπαθούμε να διατηρούμε τους ανθρώπους μας ενημερωμένους μέσω εκπαίδευσης πάνω στα δικά μας συστήματα. Παράλληλα, με στόχο την συνεχή εξέλιξη των ανθρώπων μας, προσφέρουμε απεριόριστα courses στο LinkedIn Learning, ενώ χρηματοδοτούμε και την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως certifications και μεταπτυχιακά.

Πώς ακολουθεί η εταιρεία σας στην πράξη της αρχές της βιωσιμότητας, των ίσων ευκαιριών και της ποικιλομορφίας καθώς και της φιλοσοφίας της συμπερίληψης σε όλα τα λειτουργικά της επίπεδα;

Όπως ανέφερα και προηγουμένως, οι 4 βασικές αξίες πάνω στις οποίες βασίζεται η Campeón Gaming είναι η ισότητα, η συμπερίληψη, η διαφάνεια και η διαφορετικότητα. Προσπαθούμε καθημερινά να προσφέρουμε στους ανθρώπους μας ίσες ευκαιρίες από την αξιολόγησή τους, μέχρι την απόδοση των bonus, ανεξαρτήτως θέσης.

Ταυτόχρονα, προσπαθούμε μέσα από την καθημερινότητά μας, αλλά και τις δράσεις μας να προάγουμε τη βιωσιμότητα, καθώς αυτή οδηγεί τις στρατηγικές αποφάσεις μας. Προσπαθούμε, λοιπόν, μέσα από τις χορηγίες μας να δημιουργούμε σχέσεις που κρατάνε μέσα στον χρόνο.

Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός ποικιλόμορφου εργασιακού περιβάλλοντος, γεγονός το οποίο φαίνεται και στη διαμόρφωση των ομάδων μας, καθώς πάνω από το 15% των ανθρώπων μας προέρχεται από το εξωτερικό. Παράλληλα, έχοντας την αρχή της συμπερίληψης ως γνώμονα, εντάσσουμε στην ομάδα μας άτομα, τα οποία έχουν τις δυνατότητες και τον χαρακτήρα να γίνουν Campeones, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, σεξουαλικής ταυτότητας, θρησκείας, κ.α, κάτι το οποίο αντανακλάται και στις διαδικασίες recruiting, οι οποίες προάγουν τη διαφάνεια και την αμερόληπτη επιλογή υποψηφίων.

Τέλος, η στρατηγική εταιρικής υπευθυνότητάς μας, βασιζόμενη σε όλα τα παραπάνω, εστιάζει στην πολυεπίπεδη ενίσχυση της κοινωνίας μέσα από στοχευμένες πρωτοβουλίες και χορηγίες, που ενισχύουν την Υγεία, τον Αθλητισμό, και τη Νέα Γενιά, ενώ επιδιώκουμε να αγκαλιάσουμε δράσεις που προάγουν την διαφορετικότητα, την ισότητα, και τη συμπερίληψη.

Ποιο είναι εκείνο το στοιχείο που ξεχωρίζει για εσάς τον πραγματικό ηγέτη και ποιος είναι κατά τη γνώμη σας ο σύγχρονος ρόλος του μέσα σε ένα περιβάλλον στο οποίο συνυπάρχουν τόσες διαφορετικές γενιές εργαζόμενων;

Πιστεύω πως ένας σύγχρονος ηγέτης πρέπει να διαθέτει έναν συνδυασμό χαρακτηριστικών, τα οποία τον κάνουν να ξεχωρίζει στο πλήθος. Θα πρέπει να διακατέχεται από ενσυναίσθηση, καθώς αυτή τον καθιστά πιο προσιτό και προσβάσιμο προς τους υπαλλήλους. Είναι το στοιχείο που θα του επιτρέψει να ακούσει ενεργά και να καταφέρει να απαντήσει σε προβλήματα και ανάγκες των ανθρώπων του. Ταυτόχρονα, όμως, χρειάζεται να είναι ανοιχτός σε νέες ιδέες και να προσπαθεί να δημιουργήσει ένα φιλικό περιβάλλον, θετικό για την εξέλιξη των μελών της εταιρείας του. Παράλληλα, η ευελιξία και τα γρήγορα αντανακλαστικά ενός leader είναι αυτά που τον βοηθούν να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας. Σίγουρα, ο σεβασμός στην προσωπική ζωή παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της κουλτούρας μιας εταιρείας, για αυτό και στην Campeόn Gaming προάγουμε το well-being καθημερινά.

Τέλος, η εμπιστοσύνη που δείχνει ένας ηγέτης στις ομάδες του είναι πολύ σημαντική για να νιώσουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται, και να κάνουν και οι ίδιοι το extra mile, αυξάνοντας την απόδοσή τους. Δείχνοντας εμπιστοσύνη στις ομάδες, αλλά και παρέχοντας καθοδήγηση όπου χρειάζεται, ένας ηγέτης ξεχωρίζει, καθώς ενδυναμώνει τους εργαζόμενους, αλλά τους δίνει και ευκαιρίες να εξελιχθούν και να αναπτυχθούν μέσα στην ίδια την εταιρεία.