Amazon: Μια αγορά αξίας 5 δισ. δολαρίων

Amazon: Μια αγορά αξίας 5 δισ. δολαρίων
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H Amazon Web Services είναι μία εταιρεία 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ο Jeff Bezos.

Με εντυπωσιακά μεγέθη ολοκληρώθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2015 για την Amazon Web Services, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το διάστημα αυτό. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στο ποσό του 1,57 δισεκατομμυρίου δολαρίων, καταγράφοντας άνοδο 49% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Τα λειτουργικά έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 265 εκατομμύρια δολάρια, όταν στη συγκρίσιμη περσινή περίοδο είχαν διαμορφωθεί στα 245 εκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για τα πρώτα αποτελέσματα τριμήνου που δημοσιεύονται από την Amazon Web Services και ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos, σχολίασε πως η αξία της εταιρείας ανέρχεται στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια και αναπτύσσεται ταχύτατα.

Μέχρι στιγμής, το μόνο που γνωρίζαμε για την Amazon Web Services είναι πως τον Νοέμβριο διέθετε 1 εκατομμύριο εταιρικούς πελάτες-σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας-αριθμός αυξημένος κατά 40% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Τα οικονομικά στοιχεία που αφορούσαν στην Amazon Web Services, «θάβονταν» από την Amazon στα συνολικά στοιχεία των πωλήσεων στη Βόρεια Αμερική, στην κατηγορία «Άλλο».

Ο αναλυτής Jillian Mirandi δήλωσε πως οι πωλήσεις της Amazon Web Services αντιπροσώπευαν το 90% των μεγεθών σε αυτή την κατηγορία. Για την ιστορία, οι καθαρές πωλήσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία είχαν ανέλθει στο 1,67 δισεκατομμύριο δολάρια για το τέταρτο τρίμηνο του 2014 και στο 1,204 δισεκατομμύριο δολάρια για το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.