Απαραίτητη η λύση στα «κόκκινα» δάνεια σύμφωνα με τον Α. Θωμόπουλο

Απαραίτητη η λύση στα «κόκκινα» δάνεια σύμφωνα με τον Α. Θωμόπουλο

Ο Διευθ. Σύμβουλος  της Τράπεζας Πειραιώς τονίζει πως ο μόνος τρόπος ανακάμψης της οικονομίας περιλαμβάνει αναδιάρθρωση του χρέους των επιχειρήσεων.

Η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να επιστρέψει στην ανάπτυξη εάν το χρέος των επιχειρήσεων δεν αναδιαρθρωθεί, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς, Άνθιμος Θωμόπουλος.

Ο κ. Θωμόπουλος τάχθηκε υπερ μιας μαζικής αναδιάρθρωσης του χρέους του ιδιωτικού τομέα και τόνισε πως χωρίς την κίνηση αυτή θα είναι δύσκολη η προσέλκυση επενδύσεων.

«Η οικονομία χρειάζεται ιδιωτικές επενδύσεις για να εισέλθει σε μια φάση ανάπτυξης καθώς η κατανάλωση και οι επενδύσεις από το κράτος ίσως να μην ανακάμψουν σύντομα. Επενδυτικές ευκαιρίες δεν πρόκειται να προκύψουν εάν δεν γίνει μια ουσιαστική και βιώσιμη αναδιάρθρωση του χρέους», είπε χαρακτηριστικά.

«Ένα στοχευμένο επενδυτικό πρόγραμμα από τον επίσημο τομέα της Ευρωζώνης, σε συνεργασία με τις κρατικές τράπεζες θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Ο Διευθ. Σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς αναφέρθηκε και στις κινήσεις αντιμετώπισης του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων από την κυβέρνηση, λέγοντας πως «οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης προς αυτήν την κατεύθυνση είναι ένα θετικό και σημαντικό βήμα».

Διαβάστε ακόμη:

Στα 164 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη της Πειραιώς στο β’ τρίμηνο

Τι δηλώνουν οι τράπεζες για τα stress tests

Τράπεζα Πειραιώς: Οι νικητές και οι χαμένοι της κρίσης

Σάλλας: Τα «κόκκινα» δάνεια αντιμετωπίζονται με υπευθυνότητα