Απεργία: Ποιοι απεργούν σήμερα – Συλλαλητήριο στις 11:00

Απεργία: Ποιοι απεργούν σήμερα – Συλλαλητήριο στις 11:00

Εικοσιτετράωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό - Σε απεργιακό κλοιό η χώρα.

Σε απεργία καλεί η ΑΔΕΔΥ τους δημόσιους υπάλληλους σε όλη τη χώρα την προσεχή Πέμπτη. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο δημόσιο διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα σε φορολογικό και ασφαλιστικό, τα οποία όπως αναφέρουν φτωχοποιούν τους εργαζόμενους σε όλους του κλάδους.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν πτήσεις την Πέμπτη. Συμμετοχή στην απεργία ανακοίνωσε όμως και η ΕΣΗΕΑ, που καλεί τους δημοσιογράφους σε ιδιωτικά και δημόσια μέσα να απεργήσουν. Ποιες ώρες θα εκπέμψουν απεργιακά δελτία οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Με 24ωρη απεργία σήμερα και συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ τις κινητοποιήσεις της, αντιδρώντας στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ),ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, μηχανικοί, διοικητικού υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και δικηγόροι, ενώ στην απεργία συμμετέχει και η ΕΣΗΕΑ αρχίζοντας από τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής, 8 Απριλίου 2016.

Τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές δομές και το ΕΚΑΒ, θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας ενώ η AEGEAN και η Olympic Air ακυρώνουν και τροποποιούν πτήσεις τους λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, της ΟΣΥΠΑ καθώς και του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ στην απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr