Από CEO σε μεγάλη εταιρεία, σεναριογράφος σε δημοφιλή σειρά

Από CEO σε μεγάλη εταιρεία, σεναριογράφος σε δημοφιλή σειρά
Photo: REUTERS

Ο πρώην CEO της Twitter γράφει το σενάριο για σειρά του HBO

Τι να κάνει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος μιας μεγάλης τεχνολογικής εταιρείας της Silicon Valley αφού παραιτηθεί από το πόστο του; Ιδού η λύση: να γράψει τον επόμενο κύκλο επεισοδίων μιας σειράς – παρωδίας της Silicon Valley, φυσικά.

Ο Ντικ Κοστόλο, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Twitter για πέντε χρόνια, είπε στο Bloomberg ότι αυτή την περίοδο βοηθάει στη συγγραφή του τρίτου κύκλου της επιτυχημένης σειράς Silicon Valley. Ο Κοστόλο λέει ότι περνά κάμποσες μέρες κάθε εβδομάδα δουλεύοντας μαζί με τους σεναριογράφους της σειράς, κυρίως απαντώντας σε ερωτήσεις τους σχετικά με τις εταιρείες της Silicon Valley και την εσωτερική τους δυναμική.

«Είναι ένας αστείος τύπος» είπε ο δημιουργός της σειράς, Μάικ Τζατζ, στο Bloomberg TV σχετικά με τον Κοστόλο, ο οποίος κάποτε ήταν και stand-up κωμικός. «Είναι τέλειο να μπορείς να συζητάς ιδέες με τον Ντικ και να τον ρωτάς: ‘Θα γινόταν άραγε ποτέ αυτό;».

Η σειρά Silicon Valley ακολουθεί την ομάδα μιας νέας startup καθώς τα μέλη της προσπαθούν να αναδείξουν την εταιρεία μέσα στη «Μέκκα» του τεχνολογικού κλάδου.

Ο Κοστόλο δεν είναι το πρώτο «όνομα» της Silicon Valley που σπεύδει να βοηθήσει με τη συγγραφή του σεναρίου της σειράς. Ο δημοσιογράφος Νταν Λάιονς συνέβαλε στο σενάριο του δεύτερου κύκλου, ενώ οι παραγωγοί έχουν απασχολήσει ποικίλους συμβούλους για να εξασφαλίσουν αυθεντικότητα.

Οι εμπειρίες του ίδιου του Κοστόλο θα μπορούσαν να επηρεάσουν ένα μέρος του υλικού της σειράς, σύμφωνα με τον Τζατζ.