Αργυρός Λέοντας στο φεστιβάλ Βενετίας

Αργυρός Λέοντας στο φεστιβάλ Βενετίας

Το «Miss Violence» του Αλ. Αβρανά απέσπασε το δεύτερο σημαντικότερο βραβείο του φεστιβάλ, ενώ ο πρωταγωνιστής Θέμης Πάνου βραβεύτηκε ως καλύτερος ηθοποιός.

Η ανατρεπτική ελληνική συμμετοχή στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας, το Miss Violence του Αλέξανδρου Αβρανά, βραβεύτηκε με τον Αργυρό Λέοντα, ενώ ο Θέμης Πάνου απέσπασε το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού για την αξιόλογη ερμηνεία του στην ταινία!

Τα νέα είναι υπέροχα! Ειδικά για τους δεκάδες εξαιρετικούς νέους Έλληνες σκηνοθέτες που προσπαθούν να αναδειχθούν μέσα από τα δεκάδες εμπόδια και τις οικονομικές συμπληγάδες που βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους στην χώρα μας.

1/2

Τον Χρυσό Λέοντα απέσπασε το ντοκιμαντέρ Sacro Gra του Τζιανφράνκο Ρόσι, το οποίο αναφέρεται στα άγνωστα και ποιητικά πρόσωπα που ζουν γύρω από την περιφερειακή λεωφόρο «GRA» της Ρώμης, ενώ το μεγάλο βραβείο του φεστιβάλ πήγε στον Τσάι Μινγκ Λιάνγκ για το Jiaoyou.

Σημειώνεται πως αυτό είναι το δεύτερο Λιοντάρι του Αγίου Μάρκου που κερδίζει Έλληνας σκηνοθέτης στη Μόστρα του κινηματογράφου, το προηγούμενο ήταν το Χρυσό Λιοντάρι που κέρδισε το 1980 ο Θόδωρος Αγγελόπουλος για την ταινία του Μεγαλέξαντρος.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του Miss Violence:

Περισσότερα για το 70ο φεστιβάλ κινηματογράφου Βενετίας