Άρωμα Ελλάδας στο Global Management Challenge

Άρωμα Ελλάδας στο Global Management Challenge

Έλληνες φοιτητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού στον 9ο Τελικό Ελλάδας του Global Management Challenge.

Μετά από ένα συναρπαστικό επιχειρηματικό «ταξίδι» τριών μηνών, οι 8 καλύτερες ομάδες Ελλήνων φοιτητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό Global Management Challenge και που κατάφεραν να διοικήσουν πιο αποδοτικά τις εικονικές επιχειρήσεις τους, προκρίθηκαν στον 9ο Τελικό Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Απριλίου στις εγκαταστάσεις της OTE Academy.

Οι φιναλίστ Bonds, Ηeroics, MadMen, Finalists, Engineers, 440Hz, Innovators και Thesfato θα αναμετρηθούν σε ένα ζωντανό Τελικό για να διεκδικήσουν την πρώτη θέση και το πολύτιμο εισιτήριο στο Διεθνή Τελικό της Ρωσίας το Σεπτέμβριο του 2014. Μεγάλοι χορηγοί του διαγωνισμού είναι οι Coca-Cola Hellas και Coca-Cola Τρία Έψιλον, στο πλαίσιο της έμπρακτης δέσμευσής τους για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, μέσα από προγράμματα που καλλιεργούν τα ταλέντα των νέων ανθρώπων, ενθαρρύνουν το επιχειρηματικό τους πνεύμα και αναδεικνύουν το σημαντικό ρόλο που μπορούν να παίξουν στην επανεκκίνηση της χώρας μας.

Στον 9ο Διαγωνισμό Ελλάδας Global Management Challenge συμμετείχαν με ενθουσιασμό και δημιουργικότητα 275 ομάδες φοιτητών από όλα τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας, καθώς και φοιτητές από Πανεπιστήμια της Κύπρου και Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού, προσπαθώντας να διοικήσουν με τον καλύτερο τρόπο τις εικονικές επιχειρήσεις τους. Σε διάστημα τριών μηνών, οι φοιτητές εργάστηκαν σε απαιτητικά επιχειρηματικά σενάρια και έλαβαν αποφάσεις για ποικίλα θέματα επιχειρηματικότητας, στρατηγικής και διοίκησης. Τελικά, έπειτα από μια «μάχη» σε συνθήκες πραγματικού ανταγωνισμού, φτάνουν στον Τελικό Ελλάδας 8 ομάδες φοιτητών με πολύ διαφορετικά προφίλ μεταξύ τους, δεδομένου ότι προέρχονται από διαφορετικές βαθμίδες των μεγαλύτερων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας. Συγκεκριμένα, στον Τελικό Ελλάδας συμμετέχουν προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί αλλά και διδακτορικοί φοιτητές από: το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, το Keele University, το Bocconi University, το HEC School of Management, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Οικονομικών Επιστημών, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το ΑΤΕΙ Πάτρας, το ΑΤΕΙ Πειραιά και το ΑΤΕΙ Μεσολογγίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέσα από το Διεθνή Διαγωνισμό, Global Management Challenge αναδεικνύεται και καλλιεργείται το επιχειρηματικό ταλέντο των φοιτητών,  με τη χρήση του πιο εξελιγμένου προσομοιωτή επιχειρηματικής στρατηγικής στον κόσμο.

1/5

Διαβάστε ακόμα:

Αttica group: Διαπραγματεύσεις για αναδιάρθρωση του δανεισμού

Βγάζοντας την ιδέα από το εργαστήριο στην αγορά

Η startup που θα προκαλέσει ενεργειακή «επανάσταση»