«Η ασφαλιστική αγορά βρίσκεται αντιμέτωπη με κανονιστική χιονοστιβάδα»

«Η ασφαλιστική αγορά βρίσκεται αντιμέτωπη με κανονιστική χιονοστιβάδα»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Αλ. Σαρρηγεωργίου προειδοποίησε για το μέλλον.

Υποχώρηση σχετικά χαμηλότερη του 10% εκτιμάται ότι κατέγραψε το 2013 η παραγωγή ασφαλίστρων, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου στη διάρκεια εκδήλωσης της ένωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Όπως είπε ο πρόεδρος, παρότι η αγορά δεν έχει ξεκινήσει ακόμα να ανακάμπτει φαίνεται ο ρυθμός της πτώσης να έχει ανακοπεί, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για επικείμενη ανάκαμψη.

Διαβάστε ακόμη: «Ελάτε να γνωριστούμε ξανά» λέει η AIG στους Έλληνες

Το 2014, η κανονιστική προσαρμογή στις νέες ρυθμίσεις θα ενταθεί και θα συνεχίσει να αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της ασφαλιστικής αγοράς. Όπως ανέφερε ο κ. Σαρρηγεωργίου, η ασφαλιστική αγορά βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κανονιστική χιονοστιβάδα, με κύριο άξονα το Solvency II που αν και απαιτεί κόπο, χρόνο και χρήμα, θα φέρει μια νέα εποχή αξιοπιστίας για την αγορά.

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ υπογράμμισε πως σημαντικό ρόλο και ευθύνη για την εύρυθμη προσαρμογή στο νέο κανονιστικό πλαίσιο έχουν όλοι οι φορείς, εταιρείες, διαμεσολαβούντες και η εποπτεία.

Διαβάστε ακόμη: Ιδιωτική ασφάλιση ίσον αξιοπρεπής σύνταξη;

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης η γενική διευθύντρια της ΕΑΕΕ, Μαργαρίτα Αντωνάκη, σημείωσε: «αφήσαμε πίσω μια δύσκολη χρονιά για τη χώρα, τους πολίτες και την ασφαλιστική αγορά αλλά παρά το δυσμενές κλίμα επιβιώσαμε και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με επιμονή για το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς».

Ο κ. Ν. Μακρόπουλος, πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων της ΕΑΕΕ εστίασε στις ρυθμιστικές αλλαγές που διαμορφώνουν ένα αυστηρό και απαιτητικό πλαίσιο για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις και τους διαμεσολαβητές και τόνισε πως θα πρέπει να προβλέπεται επαρκής χρόνος για την ομαλή προσαρμογή της αγοράς. Επιπλέον αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις της ΕΑΕΕ που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια της αγοράς και ιδιαίτερα στη συμμετοχή του κ. Gabriel Bernardino, Προέδρου Ευρωπαϊκής Επιτροπής Εποπτών Ασφαλίσεων και Συντάξεων (EIOPA) στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η ΕΑΕΕ στις 14.2.2014 στο πλαίσιο της γενικής της συνέλευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ