Μπάφετ: Σε ποιους δίνει ένα εκατ. δολάρια τον χρόνο, για πάντα!

Μπάφετ: Σε ποιους δίνει ένα εκατ. δολάρια τον χρόνο, για πάντα!
Photo:

Το πάθος του δισεκατομμυριούχου επενδυτή για το κολεγιακό μπάσκετ ίσως κάνει κάποιο πολύ πλούσιο.

Ο Γουόρεν Μπάφετ είναι μέσα στη λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο και συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας για τις επενδυτικές του κινήσεις πολλών δισ. δολαρίων.  Αυτή τη φορά οι υπάλληλοι της εταιρείας του, της Berkshire Hathaway, μπορούν να λύσουν το βιοτικό τους πρόβλημα αν κάνουν μια αλλά δύσκολη πρόβλεψη: να προβλέψουν ποιες είναι οι ομάδες που θα περάσουν στις 16 καλύτερες του κολεγιακού πρωταθλήματος μπάσκετ των ΗΠΑ, γνωστού και ως NCAA τον Μάρτιο.

Σε αυτή την περίπτωση, όποιος το καταφέρει, θα πάρει από τον γνωστό μεγαλοεπενδυτή το ποσό του ενός εκατ. δολαρίων τον χρόνο για πάντα.

Ο Μπάφετ τρέχει αυτό το στοίχημα από το 2014. Όπως είπε στο CNBC, αν κανένας δεν το καταφέρει, τότε όποιος φτάσει πιο κοντά θα πάρει 100.000 δολάρια.

Πέρυσι δύο εργαζόμενοι μοιράστηκαν από 50.000 δολάρια ο καθένας. Συνολικά 367.700 εργάζονται για την Berkshire Hathaway και από αυτούς σχεδόν 85.000 συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Φέτος ο Μπάφετ αισιοδοξεί ότι οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις 100.000.

Φυσικά είναι πολύ δύσκολο κάποιος να προβλέψει τις τελικές 16 ομάδες, καθώς οι πιθανότητες είναι με το μέρος του Μπάφετ, ο οποίος παλαιότερα είχε προσφέρει μέχρι και ένα δισ. δολάρια για την πρόβλεψη του τελικού F4 του τουρνουά. Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με το ESPN μόλις 14 άνθρωποι σε 11,6 εκατ. κατάφεραν το 2015 να προβλέψουν όλες τις ομάδες του Sweet 16 (ποσοστό μικρότερο του 0,1%).

Μάλιστα σύμφωνα με τον καθηγητή μαθηματικών Mark Ablowitz υπάρχουν μόλις…282 τρις. πιθανοί συνδυασμοί στη συγκεκριμένη φάση. Άρα πιο πιθανό να είναι να ποντάρετε εναντίον του Μπάφετ στο χρηματιστήριο και να κερδίσετε, παρά να εξασφαλίσετε το συγκεκριμένο έπαθλο.

Διαβάστε επίσης:

Αυτή ίσως είναι η καλύτερη επένδυση του Γουόρεν Μπάφετ