Bitcoin is back: Ανακάμπτει μετά από ισχυρές πιέσεις

Bitcoin is back: Ανακάμπτει μετά από ισχυρές πιέσεις

Πάνω από τις 15.000 δολάρια ξανά το κρυπτονόμισμα.

Πάνω από 10% άνοδο σημείωσε η τιμή του Bitcoin την Τρίτη φτάνοντας τα 15. 338 δολάρια, καθώς το κρυπτονόμισμα κατάφερα να μαζέψει τις σημαντικές απώλειες των προηγούμενων ημερών.

Το Bitcoin τη μέρα των Χριστουγέννων έχασε 2% της αξίας του όταν την προηγούμενη εβδομάδα άγγιξε τα 20.000 δολάρια (19.843).

Την Παρασκευή υποχώρησε περισσότερο από 30%, καθώς, σύμφωνα με τους Financial Times, οι επενδυτές αντέδρασαν στις προειδοποιήσεις από τις παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές για τα ψηφιακά νομίσματα.

Δύο από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, η Cboe Global Μarkets και η μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, CME Group, άρχισαν πλέον επισήμως να διαθέτουν στο κοινό προθεσμιακά συμβόλαια σε bitcoin.

To bitcoin, το οποίο συσχετίστηκε με ξέπλυμα χρήματος και χρηματοδότηση τρομοκρατικών επιθέσεων, έχει αρχίσει να γίνεται πιο αποδεκτό και να μπαίνει στα σαλόνια της Wall Street.

Ξανακέρδισε μερικές από τις απώλειες της Παρασκευής και έφτασε το Σάββατο, ξανά πάνω από 16.000 δολάρια, πριν πέσει ξανά κάτω από τις 14.000 δολάρια την Κυριακή.

Διαβάστε ακόμη:

Οι αγορές που έχει «ανοίξει» το bitcoin