Bloomberg: O Τσίπρας το παίρνει πάνω του για συμφωνία ως την Κυριακή

Bloomberg: O Τσίπρας το παίρνει πάνω του για συμφωνία ως την Κυριακή

Επιταχύνονται οι συζητήσεις για συμφωνία - Ο ρόλος του πρωθυπουργού.

Στην απόφαση να τρέξουν ακόμα περισσότερο τις διαπραγματεύσεις Ελλάδα και εταίροι μετά το χθεσινό EWC αναφέρεται δημοσίευμα του Bloomberg. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, παράγοντας – κλειδί για να ξεμπλοκάρει η διαπραγμάτευση είναι η προσωπική ανάμιξη Τσίπρα και ο ανασχηματισμός της ομάδας διαπραγμάτευσης που έδειξε πρόθεση από την ελληνική πλευρά να πράξει τα δέοντα για να επιτευχθεί μια συμφωνία.

Η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι της επιταχύνουν τις συζητήσεις επί του προγράμματος διάσωσης της χώρας σε μια προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, παρότι η κυβέρνηση στέλνει αντιφατικά μηνύματα για την προθυμία της να συμφωνήσει σε μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις.

«Φαίνεται πως υπάρχει κινητικότητα για να μεταφραστούν τα λόγια σε πράξεις», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Hans Joerg Schelling για να προσθέσει «Υπάρχει σαφής αναγνώριση ότι πρέπει να έχουμε αρκετά στις 11/5 για να συνεχίσουμε να μιλάμε».

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο δύο πρόσωπα με γνώση του θέματος, καθώς η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα, Έλληνες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συμφώνησαν στο χθεσινό EWG να συνεχίσουν από σήμερα τις εντατικές διαπραγματεύσεις με στόχο μια προκαταρκτική συμφωνία έως τις 3 Μαΐου που θα επικυρωθεί στην συνεδρίαση του Eurogroup στις 11 Μαΐου.