Bloomberg: Τον Φεβρουάριο τα stress tests των ελληνικών τραπεζών

Bloomberg: Τον Φεβρουάριο τα stress tests των ελληνικών τραπεζών

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν κληθεί από την ΤτΕ να υποβάλλουν τα απαραίτητα στοιχεία.

 

Τεστ αντοχής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών σχεδιάζει να ξεκινήσει από τα τέλη Φεβρουαρίου η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.

Στόχος των stress tests, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, είναι να διαπιστωθεί εάν τα ιδρύματα θα χρειαστούν περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση πριν τη λήξη του προγράμματος στήριξης.

Η είδηση αυτή έρχεται σε συνέχεια του πρόσφατου αιτήματος του ΔΝΤ για τη διενέργεια νέας αξιολόγησης των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών, κίνηση η οποία δεν φαίνεται να έχει προγραμματιστεί.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, αξιωματούχος της ΤτΕ δήλωσε ότι οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες έχουν κληθεί να υποβάλλουν στοιχεία για τα στρες τεστ έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Δεύτερος αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο ότι τα αποτελέσματα ενδέχεται να είναι έτοιμα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Δεν είναι σαφές εάν θα ακολουθήσει αξιολόγηση περιουσιακών στοιχείων.

Με βάση το σκεπτικό του ΔΝΤ, τα κόκκινα δάνεια των ελληνικών τραπεζών αποτελούν σοβαρό πρόβλημα και μπορεί να απαιτήσουν ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης των ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αυτό το διάστημα κλιμάκια της ΤτΕ εκτελούν επί τόπου ελέγχους στην Εθνική Τράπεζα και στην Alpha Bank, ενώ θα ακολουθήσουν εξετάσεις στην Πειραιώς και στην Eurobank.

Διαβάστε ακόμη: Ηχηρή απάντηση Ντράγκι στο ΔΝΤ για τις ελληνικές τράπεζες