BookingClinic: Η πλατφόρμα που φέρνει πιο κοντά από ποτέ τον ασθενή με την κλινική του

BookingClinic: Η πλατφόρμα που φέρνει πιο κοντά από ποτέ τον ασθενή με την κλινική του

Η Βασιλεία Χατζηστεργίου περιγράφει πώς η καινοτόμος πλατφόρμα που διακρίθηκε στο Disrupt Greece μπορεί να δώσει τη λύση σε ένα πολύ βασικό πρόβλημα.

 

Ένα σημαντικό κενό στον τομέα της γρήγορης και αποδοτικής αναζήτησης της κατάλληλης κλινικής για τον ασθενή, ήρθε να καλύψει η πλατφόρμα της BookingClinic.com. Η ιδέα της δημιουργίας ενός ψηφιακού εργαλείου το οποίο συνδέει τον ενδιαφερόμενο με μια σειρά από κλινικές σε Ελλάδα και εξωτερικό, προσφέροντας όλη την απαραίτητη πληροφορία και ευκολία να κλείσει τα πακέτα που χρειάζεται πραγματικά, έτυχε πολύ θετικής ανταπόκρισης από την ομάδα των κριτών του φετινού διαγωνισμού καινοτομίας, Disrupt Greece.

Η επιχειρηματική πρόταση της BookingClinic έφερε την εταιρεία στην πρώτη δεκάδα της διοργάνωσης του Fortune, των Industry Disruptors – Game Changers και της εταιρείας Παπαστράτος, και η Medical Data & Communication Manager, Βασιλεία Χατζηστεργίου, απαντά στις ερωτήσεις του FortuneGreece.com για τις λύσεις που προσφέρει η πλατφόρμα, καθώς και για τα μελλοντικά της σχέδια.

– Τι προβλήματα λύνει η εταιρεία σας

Σήμερα, ένας ασθενής που χρειάζεται να νοσηλευτεί για μία θεραπεία, δεν μπορεί να βρει συγκεντρωμένες πληροφορίες για τις Κλινικές και τους συνεργαζόμενους γιατρούς, την ποιότητα των υπηρεσιών ούτε το συνολικό κόστος της νοσηλείας. Έτσι, για να επιλέξει την Κλινική για τη νοσηλεία του, θα πρέπει να βασισθεί σε όποιες πληροφορίες μπορέσει να βρει από φίλους και γνωστούς ή από προσωπικές επισκέψεις σε γιατρούς και Κλινικές, ξοδεύοντας πολύτιμο χρόνο και χρήμα, σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής του.

Ταυτόχρονα, οι Κλινικές του Ιδιωτικού τομέα ανήκουν στους λίγους κλάδους που δεν έχουν ενταχθεί στο e-market και την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να μην διαθέτουν εύκολο και σύγχρονο τρόπο ανάδειξης των ανταγωνιστικών τους πλεονεκτημάτων στο διαδίκτυο και συνεπώς προσέλκυσης νέων ασθενών από τη χώρα τους και το εξωτερικό με αποτέλεσμα την αύξηση του μεριδίου αγοράς και των εσόδων τους.

Αυτές τις ανάγκες έρχεται να καλύψει η BookingClinic.

– Σε ποια αγορά απευθύνεστε και ποιοι είναι οι δυνητικοί κίνδυνοι – ρίσκα σε μάκρο και μίκρο περιβάλλον. Πώς σκοπεύετε να τους αντιμετωπίσετε;

Απευθυνόμαστε στους χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι επιζητούν τη διαφάνεια και την αξιοπιστία στις επιλογές τους, μέσα από τη σύγκριση και την αξιολόγηση υπηρεσιών στο πλαίσιο της νέας ψηφιακής οικονομίας, όπως επίσης και την αξιοποίηση της αμεσότητας του ίντερνετ και των εύκολης πρόσβασης σε υπηρεσίες 24Χ7.

Επιπλέον, απευθυνόμαστε σε ασθενείς και στις οικογένειές τους οι οποίοι αναζητούν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας εντός και εκτός συνόρων, βέλτιστη αναλογία ποιότητας-κόστους, ευνοϊκότερο νομοθετικό πλαίσιο ή σε όσους επιθυμούν να συνδυάσουν τον τουρισμό με την υποστήριξη μιας χρόνιας ή την πραγματοποίηση μιας βραχείας θεραπείας.

Ένας δυνητικό ρίσκο έγκειται στη συνεργασία μας με τις Κλινικές οι οποίες συμφωνούν να παρέχουν στους χρήστες της BookingClinic την καλύτερη τιμή. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουμε αντιμετωπίσει κάποιο σχετικό πρόβλημα και ελπίζουμε πως η σωστή επιλογή και αξιολόγηση των συνεργαζόμενων Κλινικών, η οποία αποτελεί για εμάς βασικό στοιχείο επιτυχίας, θα μας βοηθήσει να παρέχουμε στους χρήστες την καλύτερη τιμή όπως συμβαίνει με κάθε ηλεκτρονική υπηρεσία.

– Πώς πιστεύετε ότι το επιχειρηματικό σας σχέδιο θα σας αποφέρει χρήματα;

H BookingClinic έρχεται να καλύψει μία ανάγκη η οποία μέχρι σήμερα αποτελούσε ένα κενό στην αγορά. Έχουμε παρατηρήσει ότι ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών. Έτσι, αποσκοπούμε στο να προσφέρουμε μία επιπλέον υπηρεσία, ένα επόμενο βήμα στο customer journey ενός ασθενή που πρέπει να θεραπευτεί, αυτήν της κράτησης νοσηλείας σε κάποιο ιδιωτικό κέντρο προσφέροντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να κάνει την καλύτερη επιλογή, προσφέροντάς του ένα μεγάλο εύρος επιλογών και απευθείας πρόσβαση σε Κλινικές και Ιατρικά Κέντρα.

Έχοντας δημιουργήσει ένα καλά μελετημένο επιχειρηματικό πλάνο με βάση τις θεραπείες και τις χώρες στις οποίες θα στοχεύσουμε με προτεραιότητα, συγκεντρώνουμε ήδη σημαντικό αριθμό συνεργαζόμενων Κλινικών και Ιατρικών Κέντρων με σκοπό να προσφέρουμε στον ασθενή που θα αναζητήσει θεραπεία στην πλατφόρμα μας, τις κατάλληλες πληροφορίες ώστε να προχωρήσει σε κράτηση της θεραπείας του.

Η βιωσιμότητα της BookingClinic εξασφαλίζεται από μία ποσοστιαία αμοιβή από την Κλινική κάθε φορά που πραγματοποιείται μια κράτηση αλλά και από έσοδα διαφήμισης.

– Έχετε την κατάλληλη ομάδα για να εκτελέσετε σωστά την επιχειρηματική σας ιδέα;

Η ομάδα μας αποτελείται από μέλη με πολυετή εμπειρία τόσο στον τομέα των επιχειρήσεων όσο και στον τομέα της υγείας και συνδυάζει τη μακρόχρονη εργασιακή εμπειρία με τον νεανικό ενθουσιασμό και αφοσίωση.

Αποτελείται από τρεις μηχανικούς με εμπειρία στο μάνατζμεντ, στη διοίκηση έργων και την ανάπτυξη δικτύων σε μεγάλες επιχειρήσεις, δύο γιατρούς, έναν πρώην CEO μεγάλων ελληνικών ιδιωτικών Κλινικών και έναν IT expert. Πιστεύουμε ότι έχουμε δημιουργήσει τον κατάλληλο συνδυασμό για να πετύχουμε τους στόχους μας και το Όραμα μας παρέχοντας μια καινοτόμα υπηρεσία στον χώρο της ψηφιακής υγείας.

– Ποιοι είναι οι άμεσοι στόχοι σας (τα επόμενα βήματα), για ποιο λόγο πήρατε μέρος στο Disrupt Greece και πώς αξιολογείτε τη μέχρι τώρα εμπειρία σας;

Στα επόμενα βήματά μας επιθυμούμε να επεκτείνουμε το δίκτυο των συνεργατών μας, εντάσσοντας και άλλες Κλινικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι στρατηγική μας επιλογή να στοχεύουμε στους καλύτερους συνεργάτες, τις Κλινικές και τους συνεργαζόμενους γιατρούς που πρωτοπορούν και καινοτομούν και εκσυγχρονίζουν τις υπηρεσίες υγείας.

Το Disrupt Greece αποτέλεσε μία πολύ σημαντική διοργάνωση για εμάς καθώς μας προσέφερε ευκαιρίες και σημαντικά εφόδια. Από το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού, τη φάση του Bootcamp, λάβαμε συμπυκνωμένη γνώση από διακεκριμένους επαγγελματίες και των οποίων οι συμβουλές και η καθοδήγηση ήταν πολύτιμα για τα επόμενα βήματά μας.

Στη συνέχεια, η επιλογή μας στις δέκα καλύτερες εταιρίες μας έδωσε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε την ιδέα μας σε σημαντικούς ανθρώπους του διεθνούς επιχειρηματικού και επενδυτικού κόσμου αλλά και του χώρου των media, με αποτέλεσμα να προκύψουν πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις για πιθανές συνεργασίες. Τέλος, η προσφορά των υπηρεσιών υποστήριξης στους φιναλίστ από τη διοργάνωση του Disrupt Greece είναι πολύ σημαντική για κάθε start-up στο στάδιο ανάπτυξης που εμείς βρισκόμαστε και πιστεύουμε ότι θα είναι μία πολύ εποικοδομητική διαδικασία για την ομάδα μας.

Δείτε την παρουσίαση της BookingClinic στον φετινό διαγωνισμό καινοτομίας Disrupt Greece: