Bugatti Divo: Έτσι μοιάζει ένα supercar των 5 εκατ. ευρώ

Bugatti Divo: Έτσι μοιάζει ένα supercar των 5 εκατ. ευρώ

Το νέο μοντέλο των 1.500 ίππων αποτελεί ένα από τα τελευταία «στολίδια» της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Παρά τη διεθνή οικονομική κρίση, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αναζητούν νέες μεθόδους για να αυξήσουν την απόδοση και την οδηγική συμπεριφορά των αυτοκινήτων.

Πρωτοπόροι στη προσπάθεια αναβάθμισης των στοιχείων των νέων μοντέλων είναι οι κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων καθώς και οι εταιρείες που απευθύνονται σε μικρή μερίδα υποψήφιων αγοραστών με ιδιαίτερα υψηλό οικονομικό προφίλ. Τα νέα μοντέλα περιορισμένης παραγωγής, αν και έχουν υψηλή τιμή, θα αποτελέσουν την βάση για να εξελιχθούν τα επόμενα μοντέλα μαζικής παραγωγής.

Η Bugatti παρουσίασε το τελευταίο της μοντέλο Divo, ένα supercar, το οποίο προσφέρει μια νέα σχέση μεταξύ της απόδοσης, της ευελιξίας και της οδικής συμπεριφοράς.

Το supercar πήρε το όνομά του από τον Albert Divo, Γάλλο οδηγό αγώνων, ο οποίος κέρδισε δυο φορές τον ξεχωριστό αγώνα Targa Florio στους ορεινούς δρόμους της Σικελίας οδηγώντας Bugatti στα τέλη της δεκαετίας του 1920.

Εξοπλίζεται με κινητήρα W16 8.000 κ.εκ. της Bugatti, που αποδίδει 1.500 ίππους. Η αεροδυναμική έχει βελτιωθεί μετά από εντατικές έρευνες στην αεροδυναμική σήραγγα. Επίσης, οι μηχανικοί υιοθέτησαν νέες τροποποιήσεις και ρυθμίσεις στις αναρτήσεις και στο πλαίσιο. Η Bugatti Divo είναι 35 κιλά πιο ελαφριά από το μοντέλο Chiron. Η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 380 χλμ./ώρα.

Η Bugatti αποφάσισε να κατασκευάσει μόνο αυτοκίνητα της σειράς Divo. Καθόρισε σαν βασική τιμή τα 5 εκατ. ευρώ. Οι υποψήφιοι πελάτες της μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αγόρασαν όλη την προγραμματισμένη παραγωγή.