«Χείρα βοηθείας» των ΗΠΑ στον Ερντογάν για τις έρευνες για την εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι

«Χείρα βοηθείας» των ΗΠΑ στον Ερντογάν για τις έρευνες για την εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι
epa07099279 A handout photo made available by the Turkish Presidential Press Office shows US Secretary of State Mike Pompeo (L) shaking hands with Turkish President Recep Tayyip Erdogan (R) during their meeting at Ankara Esenboga Airport in Ankara, Turkey 17 October 2018. Pompeo is in Turkey for a daily visit for talks over missing Saudi journalist Jamal Khashoggi, who disappeared after entering the Saudi consulate in Istanbul, Turkey on 02 October. EPA/TURKISH PRESIDENTIAL PRESS OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε στον Τούρκο πρόεδρο την «ανησυχία» της Ουάσινγκτον για τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Ο Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, πρόσφερε και πάλι την βοήθεια της χώρας του στις τουρκικές έρευνες για την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ εξέφρασε ακόμη την ανησυχία της Ουάσινγκτον σε σχέση με την εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση.

Η συνάντηση Πομπέο-Ερντογάν πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Εσενμπόγκα της Άγκυρας, λίγο πριν αναχωρήσει ο Τούρκος πρόεδρος για τη Μολδαβία και διήρκεσε 40 λεπτά.

Ο Μάικ Πομπέο συναντήθηκε νωρίτερα στην Άγκυρα και με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έπειτα από τις συνομιλίες με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν σχετικά με την εξαφάνιση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Μιλώντας από το αεροδρόμιο της Άγκυρας ο Τούρκος υπουργός χαρακτήρισε τις συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογό του «αποτελεσματικές».