«Χτύπημα» της Amazon στις πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων

«Χτύπημα» της Amazon στις πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων

Ο τεχνολογικός γίγαντας ξεκινάει μια νέα πλατφόρμα με το όνομα Amazon Local Register.

του Τζον Κελλ

Η Amazon.com «χτυπά» το χώρο των πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων, ανακοινώνοντας το ντεμπούτο μιας εφαρμογής κινητού τηλεφώνου και ανάγνωσης καρτών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εταιρείες για τη διεκπεραίωση των συναλλαγών τους μέσω κινητών τηλεφώνων. Η νέα πλατφόρμα ονομάζεται Amazon Local Register και ο γίγαντας της διαδικτυακής λιανικής υπόσχεται ότι θα προσφέρει ασφαλείς υπηρεσίες σε χαμηλές τιμές.

Οι πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων αναδεικνύονται σε κρίσιμο επιχειρηματικό τομέα, καθώς ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές και εταιρείες χρησιμοποιούν smartphone και ταμπλέτες για την ολοκλήρωση των συναλλαγών τους.

Παγκοσμίως, ο όγκος των συναλλαγών με πληρωμή μέσω κινητού τηλεφώνου ανήλθε στα 235,4 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, σε σχέση με τα 163,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2012, σύμφωνα με δεδομένα της Statista. Το νούμερο αναμένεται να εκτοξευθεί στα 721 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2017!

Μια από τις γνωστότερες startup στο χώρο, την οποία η Amazon θέλει να ανταγωνιστεί, είναι η Square, της οποίας ηγείται ο συνιδρυτής του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ. Η Square αναπτύσσεται γοργά αλλά δεν είναι ακόμα κερδοφόρα. Γνωστή έγινε κυρίως από τη συμφωνία της με τα Starbucks, αν και το Fortune έγραψε νωρίτερα φέτος ότι η εν λόγω συμφωνία δεν έχει ανταποκριθεί στις αρχικές προσδοκίες.

Η κίνηση της Amazon δεν συνιστά έκπληξη, δεδομένου ότι συνδυάζει την παρουσία της εταιρείας στην παραδοσιακή διαδικτυακή λιανική με τις πρόσφατες προσπάθειες επιχειρηματικής εκμετάλλευσης των tablet και των smartphone.

Διαβάστε ακόμη: 

Στα «χωράφια» της Amazon μπαίνει η Google

Η τρισδιάστατη «επανάσταση» της Amazon