Crowdfunding και στον αγροτικό τομέα: Η νέα προσπάθεια της Mermix

Crowdfunding και στον αγροτικό τομέα: Η νέα προσπάθεια της Mermix

Η πλατφόρμα συμμετέχει στην καμπάνια CrowdFunding «Katana» με στόχο να βοηθήσει τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Stevia Hellas Coop» να μεγαλώσει κι άλλο.

Η Mermix, η διαδικτυακή πλατφόρμα ανταλλαγής αγροτικών μηχανημάτων, έχει κατάφέρει να ξεχωρίσει στον τομέα του sharing economy. Η startup με έδρα τη Λαμία και συγγενικούς δεσμούς με τον τοπικό συνεταιρισμό Stevia Hellas, είχε καταφέρει να κερδίσει τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό καινοτομίας Disrupt Greece, ενώ πρόσφατα βραβεύθηκε στο διαγωνισμό Heineken Growth Makers.

Επίσης η εταιρεία εντάχθηκε στο πρόγραμμα NBG Business Seeds, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα της Εθνικής Τράπεζας για την ανάδειξη και τη στήριξη της καινοτόμου και εξωστρεφούς νέας επιχειρηματικότητας.

Η Mermix συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή καμπάνια Crowdfunding «Katana», έχοντας περάσει τον πρώτο κύκλο , ο οποίος την έφερε στην 7η θέση Πανευρωπαϊκά.

Στόχος είναι να συγκεντρωθούν 15.000 ευρώ, ώστε ο συνεταιρισμός να αποκτήσει ένα σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής , το οποίο και θα διαμοιράζεται μέσω του mermix στα μέλη του. Με το μηχάνημα αυτό, θα μπορέσει να μειώσει τις παραγωγικές του δαπάνες, αλλά και να αυξήσει την ποιότητα του, εξασφαλίζοντας έτσι ακόμη πιο ανταγωνιστικά προϊόντα.

«Μέσα από την καμπάνια αυτή στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε το όραμα μας να φέρουμε τον αγροτικό τομέα της Ελλάδας ένα βήμα πιο κοντά στην τεχνολογία, στις σύγχρονες καλλιεργητικές πρακτικές , στη λελογισμένη χρήση προϊόντων θρέψης & ανάπτυξης, αλλά κυρίως κοντά στον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η βιώσιμη γεωργική ανάπτυξη. Γιατί, μέσα από το mermix.gr ο κάθε παραγωγός θα μπορεί εκτός του να αναζητά σύγχρονο εξοπλισμό, να ελέγχει την παραγωγή του, να καταγράφει τις τρέχουσες ενέργειες του, αλλά και να εκτιμά τις επόμενες» αναφέρει ο Χρήστος Σταμάτης – CEO, mermix, CEO & Head of Sustainability, Stevia Hellas Coop.

Ο Συνεταιρισμός Στέβια Ελλάς, είναι Πρότυπο Αγροτικού Συνεταιρισμού, χωρίς δάνεια ή χρηματοδοτήσεις. Έχει καταφέρει να διαγράψει τη σημαντική πορεία με ιδία κεφάλαια των παραγωγών-μελών του (crowdsourced) .

Η δυνατότητα συμμετοχής στη χρηματοδότηση του project ξεκινά μόλις από 5 ευρώ – ένα ποσό που μπορεί να διαθέσει ένας ενεργός οικονομικά πολίτης – και φθάνει μέχρι και τα 500 ευρώ.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ