Δεν κατακρημνίζονται όλα τα κρυπτονομίσματα: Και όμως κάποια ανεβαίνουν

Δεν κατακρημνίζονται όλα τα κρυπτονομίσματα: Και όμως κάποια ανεβαίνουν

Την ώρα που Bitcoin, Ethereum και Ripple χάνουν σε αξία, δύο νέα νομίσματα ανεβαίνουν.

Η τεράστια πτώση του Bitcoin τις τελευταίες 24 ώρες έχει ένα δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις – στο Ripple, το Ethereum και κάθε άλλο κρυπτονόμισμα που αγοράζεται και πωλείται.

Ένα τεράστιο κύμα πωλήσεων, οι αιτίες του οποίου παραμένουν άγνωστες, έχει οδηγήσει σε απώλειες 15% – 30% για τα 100 κορυφαία ψηφιακά νομίσματα, όπως κατατάσσονται από το CoinMarketCap.

Αλλά ακόμα και μέσα στο κραχ (το πρώτο από τον περασμένο Δεκέμβριο), υπάρχουν κάποια κρυπτονομίσματα που εμφανίζουν άνοδο.

Χθες Τρίτη, συγκεκριμένα, δύο ψηφιακά νομίσματα είχαν σημαντικά κέρδη. Το Neblio, ένα νόμισμα συνδεδεμένο με μια πλατφόρμα blockchain developer που στόχο έχει την κατασκευή αποκεντρωμένων εφαρμογών και υπηρεσιών, ανέβηκε κατά 12% ενώ το Gas, το οποίο είναι μέρος του οικοσυστήματος έξυπνων συμβολαίων Neo κατέγραψε άνοδο 9%.

Δύο επιπλέον κρυπτονομίσματα κατάφεραν να διατηρήσουν θετική απόδοση, αλλά σε μάλλον ανεπαίσθητο βαθμό. Το Cryptonex εμφάνισε αύξηση 4% ενώ το μυστηριώδες Tether ανέβηκε κατά 1,3%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Κίνα – η οποία πέρυσι απαγόρεψε τη λειτουργία ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων – εντείνει τη δράση της εναντίον άλλων υπηρεσιών που βασίζονται στο διαδίκτυο ή σε apps και προσφέρουν λειτουργίες ανταλλακτηρίου.

Επιπλέον, τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι η BlackWallet, μία πάροχος υπηρεσιών ψηφιακού πορτοφολιού, βρέθηκε στο επίκεντρο μιας έξυπνης επίθεσης που επέτρεψε σε κάποιον να την …σκαπουλάρει με εκατοντάδες χιλιάδες ‘lumens’ – το εικονικό νόμισμα που χρησιμοποιείται από ένα σύστημα που ονομάζεται Steller – συνολικής αξίας άνω των 400.000 δολαρίων.

Φυσικά, δεδομένου του κύματος πωλήσεων και της συνολικής αστάθειας του κλάδου, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οποιοδήποτε από αυτά τα κρυπτονομίσματα θα συνεχίσει να έχει θετική απόδοση και στο μέλλον.