«Το δέντρο και η κούνια» στο πρώτο βάθρο

«Το δέντρο και η κούνια» στο πρώτο βάθρο

Η ταινία της Μαρίας Ντούζη με τους Μυρτώ Αλικάκη και Ηλία Λογοθέτη ξεχώρισε στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο. 

Η ελληνική ταινία «Το δέντρο και η κούνια» της Μαρίας Ντούζα άνοιξε το Φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο, το προηγούμενο Σάββατο 3 Μαΐου, και έκλεψε τις εντυπώσεις. Σε μια κατάμεστη αίθουσα του «Delancey Theater» η ταινία καταχειροκροτήθηκε και σκαρφάλωσε στην κορυφή.

Η ταινία της Ντούζα, που συνυφαίνει τη σύγχρονη πραγματικότητα και τη πρόσφατη ιστορία σε έναν μοντέρνο μύθο πάνω στην αέναη μετακίνηση των ανθρώπων, τη μετάνοια, την αποδοχή και την αγάπη, απέσπασε το βραβείο καλύτερης μεγάλου μήκους ταινίας στο  11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο.

Η ταινία βγήκε σε διανομή στην Ελλάδα τον χειμώνα από την StraDa Films, ενώ έχει ήδη αγοραστεί από εταιρεία διεθνούς διανομής, την EastWest Filmdistribution και με νέο αγγλικό τίτλο ως «A Place Called Home» αναμένεται να προβληθεί στις ευρωπαϊκές αίθουσες τον επόμενο χειμώνα.  Παράλληλα, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της σε Φεστιβάλ σε όλον τον κόσμο (Νέα Υόρκη, Αυστραλία, Ινδία, Βέλγιο, Σικάγο, Βελιγράδι, Σαν Φρανσίσκο)  με επόμενο σταθμό το 17ο «Flying Broom International Film Festival» στην Άγκυρα της Τουρκίας.

Υπόθεση:

Η Ελένη (Μυρτώ Αλικάκη), καθηγήτρια καρδιολογίας στο Λονδίνο, έχει αποξενωθεί από τον πατέρα της, Κυριάκο (Ηλία Λογοθέτη), τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, από τότε που άφησε την Ελλάδα για να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αγγλία. Επειτα από μία απρόσμενη εξέλιξη που κλονίζει τον γάμο της, αποφασίζει να επιστρέψει μαζί με την κόρη της στη γενέτειρά της, με αφορμή πασχαλινές διακοπές.

Εκεί, ωστόσο, έρχεται αντιμέτωπη με τις απροσδόκητες και άβολες για εκείνη επιλογές του πατέρα της, καθώς βρίσκει στο πατρικό της εγκατεστημένη μία γυναίκα από τη Σερβία. Σε πρώτο επίπεδο, «Το Δέντρο και η Κούνια» συνιστά μία ιστορία οικογενειακής συμφιλίωσης, η οποία αντλεί την έμπνευσή της από αληθινά περιστατικά.

Διαβάστε ακόμα:

«Σάρωσε» η Μικρά Αγγλία στα φετινά βραβεία της ΕΑΚ

Ξεκινάει ο κινηματογραφικός μαραθώνιος στο Άστυ