Διαφήμιση σε τρεις τροχούς

Διαφήμιση σε τρεις τροχούς

Τα ειδικά διαφημιστικά ποδήλατα «κατακλύζουν» τους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Στον κλάδο της διαφήμισης για να επιτευχθεί ο στόχος της αναγνωρισιμότητας ενός προϊόντος οι διαφημιστές ποντάρουν σε δύο βασικές αρχές: τη συχνότητα προβολής και τη διασπορά. Μιας και οι χρυσές εποχές των μεγάλων διαφημιστικών budget έχουν παρέλθει, οι διαφημιστές επιστρατεύουν τη φαντασία τους,  προσφέροντας στους πελάτες οικονομικότερες λύσεις που αποδίδουν. Στο εξωτερικό είναι ευρέως διαδεδομένη η κινητή διαφήμιση μέσω ποδηλάτων, μια μόδα που απ’ ότι φαίνεται ήρθε και στη χώρα μας.

Τον τελευταίο καιρό σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης έχουν κάνει την εμφάνισή τους πρωτότυπα ποδήλατα τα οποία χάρη στον σχεδιασμό τους δεν περνάνε επ’ ουδενί λόγο απαρατήρητα. «Ξεκινήσαμε το συγκεκριμένο εγχείρημα χαλαρά, αφενός για να δούμε τις δυνατότητες που υπήρχαν, αφετέρου για να παρατηρήσουμε τις αντιδράσεις του κόσμου και των επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη» αναφέρει στο Fortunegreece.com, ο Διευθύνων Σύμβουλος της «My Company Projects», Γιάννης Μπελενιώτης.

Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, το My Advertising Bike από τα τέλη του 2010 αποτελεί επιχειρηματική μονάδα της My Company Projects, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της διαφήμισης, των τηλεπικοινωνιών και των σύγχρονων τεχνολογιών. Με αυτή την υπηρεσία, νέοι επιχειρηματίες έχουν τη δυνατότητα να γίνουν άμεσα γνωστοί και να διαφημίσουν τις υπηρεσίες τους σε μέρη με μεγάλη συγκέντρωση κόσμου. Πέραν του ότι πρόκειται για ένα φιλικό προς το περιβάλλον μέσο, το κόστος ενοικίασής του είναι χαμηλό και έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να κυκλοφορήσει σε σημεία, όπου το αυτοκίνητο δεν έχει πρόσβαση.

Οι διαστάσεις των ποδηλάτων, τα οποία κατασκευάζονται στο εξωτερικό, είναι 1.88 x 0.97 x 1.24m, ενώ η επιφάνεια της κάθε διαφημιστικής πινακίδας είναι 1.80 x 1.20 m για να μην περνάει απαρατήρητη από το ανθρώπινο μάτι. Διαθέτουν τρεις τροχούς (έναν μπροστά και δύο πίσω) για να προσφέρουν καλύτερη στήριξη του διαφημιστικού πλαισίου με τις δύο επιφάνειες, το οποίο προστατεύεται από διάφανο υλικό που το καθιστά ανθεκτικό στα ακραία καιρικά φαινόμενα και τους ρύπους. Παράλληλα είναι πλήρως εναρμονισμένα με τον ΚΟΚ με την εταιρεία να κατέχει άδεια για την νόμιμη λειτουργία και κυκλοφορία τους.

Διαβάστε ακόμη: Κούκλες που δεν είναι μόνο για… βιτρίνα

Ο στόλος της My Advertising Bike αποτελείται από 20 ποδήλατα που «οργώνουν» τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, αλλά και την παραλία της πόλης, με τον αριθμό τους να εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 50 μέχρι το τέλος του 2014. Επόμενος στόχος, όπως τονίζει ο Γιάννης, είναι η Τρίπολη στην οποία θα κάνουν την εμφάνισή τους τον επόμενο μήνα τρία ποδήλατα της εταιρείας. Η Αθήνα αποτελεί δε το μεγάλο στοίχημα καθώς η πληθυσμιακή κάλυψη είναι αναμφίβολα πρόκληση, αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός ότι μια περιοχή στην πρωτεύουσα αντιστοιχεί σε μια επαρχιακή πόλη.

«Είμαστε σε συζητήσεις και με άλλες πόλεις, όπως για παράδειγμα με τη Λάρισα, όπου εκεί η συνεργασία θα έχει τη μορφή αντιπροσωπείας. Σε επαφή είμαστε και με την Κύπρο, για την οποία εξετάζουμε πώς μπορεί να οργανωθεί καλύτερα το project».

Το κόστος καθορίζεται από τον χρόνο ενοικίασης των ποδηλάτων συν την αμοιβή του οδηγού και κυμαίνεται μεταξύ €20 και €50. Βεβαίως, όπως διευκρινίζει ο Γιάννης, σε περίπτωση που κάποια επιχείρηση επιλέξει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα διαφήμισης, αυτό αυτομάτως συνεπάγεται και μείωση της τιμής ενοικίασης. Στο σύνολο των υπηρεσιών που προσφέρονται περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η διανομή φυλλαδίων και flyer από τον οδηγό του ποδηλάτου ή από κοπέλα promotion και ο δειγματισμός ενός προϊόντος στον περαστικό κόσμο και σε στοχευμένο κοινό.

Ο εναλλακτικός τρόπος διαφήμισης εκτιμάται ότι θα έχει αντίκτυπο και στους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα αφού πρόκειται για ένα project το οποίο έχει υιοθετηθεί σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού όπως το Παρίσι και το Λονδίνο με μεγάλη επιτυχία.