Το διπλό ραντεβού για τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ

Το διπλό ραντεβού για τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ

Δύο εκδηλώσεις για τη 40η επέτειο από την ίδρυση του κινήματος. 

Δύο εκδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν για τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ, καθώς σήμερα στις 19:30 το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει σε εκδήλωση – έκθεση φωτογραφικού υλικού στο Ζάππειο από το Ίδρυμα Ανδρέας Γ.Παπανδρέου, ενώ την Τετάρτη θα γίνει εκδήλωση επίσης στο Ζάππειο με κεντρικό ομιλητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι δύο παράλληλες εκδηλώσεις δείχνουν ότι στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί ένα κλίμα στη λογική «και μαζί και χώρια», με τα στελέχη της Ιπποκράτους να προβληματίζονται για τη μη ενιαία εικόνα του κόμματος.

Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, καθώς τα σενάρια ακόμα για ίδρυση νέου κόμματος δίνουν και παίρνουν.

Πάντως οι εκτιμήσεις είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα κινηθεί ενωτικά, όμως θα θελήσει να τονίσει και τις διαφοροποιήσεις του. Όπως αναφέρει το Έθνος της Δευτέρας, στην αποψινή εκδήλωση έχουν προσκληθεί τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η ΚΟ που εξελέγη το 2009, αλλά και η σημερινή ΚΟ του κόμματος.

Το επιτελείο του Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου» έχει προσκαλέσει και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος όμως απουσιάζει εκτός Αθηνών. Απών θα είναι και ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος όμως θα μιλήσει στην «επίσημη» εκδήλωση της Τετάρτης.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος θα απευθύνει χαιρετισμό στη σημερινή εκδήλωση και θα μιλήσει αναλυτικά στην εκδήλωση της ερχόμενης Τετάρτης, ανήμερα της 3ης Σεπτέμβρη, επίσης στο Ζάππειο, αναπτύσσοντας το δικό του σχέδιο για την κεντροαριστερά.

Παρών θα είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, όχι όμως και ο Γ.Παπανδρέου, ο οποίος επικαλέστηκε ανειλημμένη υποχρέωση στο εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμη: 

40 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Παρών ο Σημίτης, απών ο Παπανδρέου