Δύσκολο «σταυρόλεξο» οι πλειστηριασμοί

Δύσκολο «σταυρόλεξο» οι πλειστηριασμοί

Σε δυνατό «πονοκέφαλο» εξελίσσεται το ζήτημα της επανεκκίνησης των πλειστηριασμών για το υπουργείο Οικονομικών.

«Δεν υπάρχει εύκολη λύση στο θέμα των πλειστηριασμών και αυτό που αναζητείται σήμερα είναι η χρυσή τομή. Πώς δηλαδή να μην θιγούν αυτοί που πραγματικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους λόγω της οικονομικής συγκυρίας, αλλά και από την άλλη πλευρά να μη θιγεί η στεγαστική πίστη, γεγονός που αν συνέβαινε θα είχε εξίσου αρνητικά, κοινωνικά και οικονομικά αποτελέσματα», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Με αφορμή τον καταιγισμό επικριτικών δημοσιευμάτων μετά τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι «δεν μπορούμε να μην κάνουμε κάτι, γιατί διαφορετικά θα καταρρεύσουν οι τράπεζες», το υπουργείο Οικονομικών τονίζει πως το ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων είναι εξαιρετικά σημαντικό και οποιαδήποτε απόφαση προϋποθέτει τη στάθμιση όλων των παραγόντων, κοινωνικών και οικονομικών.

Ο κ. Στουρνάρας προανήγγειλε χθες στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews τη σταδιακή επανεκκίνηση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, καθώς, όπως επεσήμανε, υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης των τραπεζών λόγω του προβλήματος που προκύπτει από τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια.

Ο υπουργός οικονομικών διαβεβαίωσε, πάντως, ότι «θα τεθούν κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, ώστε να προστατεύονται αυτοί που έχουν πραγματικά ανάγκη και να μην βρίσκουν ευκαιρία να αποφύγουν την καταβολή των δόσεων οι κακοπληρωτές».

Διαβάστε ακόμη: H κυβέρνηση προχωράει στην άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών