Έφυγε από τη ζωή ο Sergio Marchionne, πρώην CEO της Fiat Chrysler

Έφυγε από τη ζωή ο Sergio Marchionne, πρώην CEO της Fiat Chrysler

Ήταν σε κώμα στην εντατική μονάδα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Ζυρίχης στην Ελβετία.

Έφυγε από τη ζωή ο Sergio Marchionne, ο πρώην CEO της Fiat Chrysler Automobiles, o οποίος βρίσκονταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας ελβετικού νοσοκομείου.

Ο θάνατός του στα 66 του χρόνια επιβεβαιώθηκε από την Exor NV, την εταιρεία που ίδρυσε η οικογένεια Ανιέλι και ελέγχει τη Fiat.

H υγεία του επιδεινώθηκε, καθώς εμφάνισε επιπλοκές μετά από μια εγχείρηση στον ώμο.

Η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» ανέφερε ότι ο Marchionne βρισκόταν σε κώμα από μεσημέρι της Παρασκευής και ότι η αναπνοή του υποστηριζόταν από αναπνευστήρα.

Νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα, οι γιατροί προσπάθησαν να τον αποσυνδέσουν από την τεχνητή υποστήριξη, μειώνοντας την ηρεμιστική αγωγή, αλλά αυτό δεν κατέστη επιτυχές, ανέφερε η εφημερίδα.

Η «La Stampa» είπε ότι ο Marchionne ανέμενε να αποχωρήσει από το νοσοκομείο μέσα σε λίγες ημέρες ύστερα από τη χειρουργική επέμβαση και ως εκ τούτου είχε επιβεβαιώσει το επιχειρηματικό πρόγραμμά του για τις αρχές Ιουλίου.

Ο Sergio Marchionne είναι ο μάνατζερ που κατάφερε να σώσει την ιταλική εταιρεία από τη χρεοκοπία το 2014 και να την οδηγήσει μέχρι και το Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, όταν και χτύπησε το καμπανάκι για την είσοδο της εταιρείας Fiat Chrysler Automobiles στη Wall Street. Ήταν η εταιρεία που δημιουργήθηκε όταν η Fiat εξαγόρασε την αμερικανική εταιρεία από το Detroit.