Ευκαιρία για καλύτερη δουλειά αλλά με χαμηλότερο μισθό;

Ευκαιρία για καλύτερη δουλειά αλλά με χαμηλότερο μισθό;

Τι να κάνετε όταν μια δουλειά που θέλετε συνοδεύεται από χαμηλότερο μισθό σε σχέση με την προηγούμενη δουλειά σας. Μην παγιδευτείτε στα προσόντα σας!

 

του Κλιφ Τζόνσον*

Όπως συμβαίνει σε πολλές startup, κάποιοι από τους εργαζομένους μας είδαν τον μισθό τους να είναι μειωμένος σε σχέση με εκείνον της προηγούμενης δουλειάς τους όταν επέλεξαν να εργαστούν για την Vacasa τις πρώτες μέρες της, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου. Πάντα, όμως, πίστευα ότι ο μισθός δεν πρέπει να είναι η πρώτη έγνοια για την επιλογή καριέρας, και αυτή ακριβώς η προσέγγιση μού έχει προσφέρει μια καριέρα γεμάτη ποικιλία και ικανοποίηση.

Φυσικά, ίσως αυτά που σας αρέσουν να κάνετε να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς σας, και αναμφίβολα θα υπάρξουν στιγμές στη ζωή σας που θα δεχθείτε μια δουλειά για λόγους βιοπορισμού. Έχω βρεθεί σ’ αυτή τη θέση πολλές φορές, αλλά πάντα έβρισκα τρόπους να επωφελούμαι από τις επαγγελματικές μου εμπειρίες ακόμα κι αν δεν είχα την ιδανική δουλειά.

Για παράδειγμα, παρόλο που συνολικά η εμπειρία δεν μου προσέφερε την ικανοποίηση που επιζητούσα, η θητεία μου στον κλάδο του φορολογικού δικαίου με βοήθησε να κατανοήσω τι καθορίζει την επιτυχία μιας επιχείρησης. Κι αυτό αποδείχθηκε εξαιρετικά χρήσιμο για τη μετέπειτα εμπλοκή μου στη νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Ένας κρίσιμος παράγοντας για να βρω την κατάλληλη καριέρα για μένα ήταν η ποικιλία: μου αρέσει να αντιμετωπίζω νέες προκλήσεις και να εργάζομαι πάνω σε νέα πρότζεκτ, και ως επιχειρηματίας μου δίνεται αυτή η δυνατότητα. Στην Vacasa, δίνουμε την ίδια ποικιλία και ελαστικότητα στους εργαζομένους μας, έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία να αναπτυχθούν επαγγελματικά και προσωπικά.

Επειδή εστιάζω πάντα στο να διατηρώ τις οικονομικές μου υποχρεώσεις όσο πιο χαμηλά γίνεται, ήμουν σε θέση να δεχτώ έναν χαμηλότερο μισθό ώστε να συμβάλλω στο ξεκίνημα της Vacasa. Και συστήνω την ίδια προσέγγιση και σε σας – προσαρμόστε το χρηματικό ποσό που χρειάζεστε για να ζήσετε ώστε να είστε σε θέση να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που θα έρθουν στον δρόμο σας.

 

* Ο Κλιφ Τζόνσον είναι συνιδρυτής και επικεφαλής ανάπτυξης της Vacasa.

 

Πηγή: Fortune.com