Εκτάκτως σε Παρίσι και Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας προς αναζήτηση συμμαχιών

Εκτάκτως σε Παρίσι και Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας προς αναζήτηση συμμαχιών
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) σε χειραψία με το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, κατά την άφιξή του για να παραβρεθεί στη συνάντηση σοσιαλδημοκρατών ηγετών που πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία του γάλλου προέδρου, στο προεδρικό Μέγαρο στο Παρίσι, το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016. Στη συνάντηση συζητήθηκαν, η πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη με κεντρικό θέμα το προσφυγικό όπως και θέματα για την οικονομία, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Φρανσουά Ολάντ - Αναβλήθηκε η συζήτηση στη βουλή για την εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.

Επαφές με Ευρωπαίους παράγοντες για πιθανή εύρεση συμμαχιών, έπειτα από την παύση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές της Ελλάδας, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη και την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τρίτης, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, την Τετάρτη στις 7 μ.μ. στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, στο Παρίσι.

Την Πέμπτη, 14 Απριλίου, στις 12 μ.μ. ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου στις 7 μ.μ. να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος Άξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, η συνάντηση με τον Πρόεδρο Ολάντ είχε τοποθετηθεί για την Πέμπτη αλλά επισπεύδεται μετά από αίτημα της γαλλικής πλευράς για την Τετάρτη, διότι ο κ. Ολάντ θα απουσιάσει μετά το βράδυ της Τετάρτης από το Παρίσι.

Η συνεδρίαση της βουλής που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη κι αφορούσε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ αναβλήθηκε, ενώ όπως έγινε γνωστό για το λόγο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως ανακοινώθηκε αυτή η συζήτηση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 10 το πρωί.