Ελεύθερο το στέλεχος του Facebook που φυλακίστηκε για το Whatsapp

Ελεύθερο το στέλεχος του Facebook που φυλακίστηκε για το Whatsapp

Εισαγγελέας στη Βραζιλία διέταξε την αποφυλάκιση του Ντιέγκο Ντζοντάν, μία ημέρα μετά τη σύλληψή του.

Η αστυνομία του Σάο Πάολο συνέλαβε την Τετάρτη τον αντιπρόεδρο του Facebook, Ντιέγκο Ντζοντάν, και το στέλεχος της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης πέρασε τη νύχτα του στη φυλακή. Την Πέμπτη, ωστόσο, ο εισαγγελέας διέταξε την αποφυλάκιση του Λατινοαμερικανικού στελέχους του Facebook.

Η υπόθεση στην οποία ενεπλάκη ο Ντιέγκο Ντζοντάν αφορά στο WhatsApp. Πιο συγκεκριμένα, οι βραζιλιανικές αρχές ζήτησαν τη βοήθεια του Facebook για μία υπόθεση στην οποία οι ύποπτοι για διακίνηση ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν το Facebook Messenger και το WhatsApp για να επικοινωνούν και να σχεδιάζουν τα εγκλήματά τους.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο δικαστής εξέδωσε τη σχετική διαταγή τρεις φορές και επέβαλε πριν δύο μήνες στο Facebook πρόστιμο 50.000 ρεάλ (12.600 δολαρίων) ημερησίως για τη μη συμμόρφωσή του. Τον προηγούμενο μήνα, το πρόστιμο αυξήθηκε σε 1 εκατομμύριο ρεάλ (253.000 δολάρια) την ημέρα. Το ένταλμα για τον Ντζοντάν εκδόθηκε στις 7 Φεβρουαρίου.

Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε σχετικά: «Η σύλληψη του Ντιέγκο ήταν ένα ακραίο, δυσανάλογο μέτρο και μας χαροποίησε η απόφαση για την αποφυλάκισή του. Η σύλληψη ανθρώπων που δεν συνδέονται με την εκκρεμούσα έρευνα για την επιβολή του νόμου είναι ένα παράξενο βήμα και ανησυχούμε για τις συνέπειες που θα έχει για τον λαό της Βραζιλίας και για την καινοτομία στη χώρα».