Ελέγξτε τα Google Glass με τη δύναμη του… μυαλού

Ελέγξτε τα Google Glass με τη δύναμη του… μυαλού

Μια νέα εφαρμογή –την οποία δεν έχει εγκρίνει η Google- επιδιώκει να πάει ένα βήμα παραπέρα τα «έξυπνα» γυαλιά.

Έλεγχος των Google Glass με το μυαλό μας; Μπορεί να μοιάζει βγαλμένο από σενάριο Sci-Fi ταινίας, όμως μια εφαρμογή υπόσχεται να το κάνει πράξη.

Το πρόγραμμα με την ονομασία MindRDR συνδυάζει τα «έξυπνα» γυαλιά με άλλους αισθητήρες στο κεφάλι, για να αναλύσει τα εγκεφαλικά κύτταρα και «ζυγίσει» το επίπεδο συγκέντρωσης του χρήστη.

Όταν οι μετρήσεις φτάσουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο, τότε οπτικοποιούνται μέσω μιας οριζόντιας γραμμής στο interface των Google Glass και το MindRDR δίνει εντολή στα γυαλιά να τραβήξουν μια φωτογραφία. Αν ο χρήστης παραμείνει συγκεντρωμένος, τότε η εφαρμογή ανεβάζει τη φωτογραφία στα social media.

 

«Τα Google Glass δεν μπορούν να διαβάσουν τη σκέψη σας», ήταν η απάντηση ενός εκπροσώπου της Google στο περιοδικό Time. «Η συγκεκριμένη εφαρμογή φαίνεται πως λειτουργεί με διαφορετικό εξοπλισμό από αυτόν των γυαλιών. Δεν το έχουμε εξετάσει ακόμη, ούτε το έχουμε εγκρίνει, οπότε δεν είναι διαθέσιμο στο App Store των Google Glass. Φυσικά, δείχνουμε πάντοτε ενδιαφέρον σε οποιαδήποτε νέα εφαρμογή για τα γυαλιά», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα. Επομένως, οποιοσδήποτε μπορεί να ασχοληθεί μαζί της για να τη βελτιώσει. Η εταιρεία This Place βρίσκεται πίσω από το επαναστατικό app. Όπως λένε οι άνθρωποί της, το MindRDR μπορεί στο μέλλον να δώσει τη δυνατότητα σε άτομα που πάσχουν από Σύνδρομο Εγκλεισμού, σκλήρυνση κατά πλάκας ή τετραπληγία να επικοινωνήσουμε με το περιβάλλον μέσω των Google Glass.

Σύμφωνα μάλιστα με την This Place, ο Στίβεν Χώκινς έχει ήδη δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο application της.

Δείτε το βίντεο του MindRDR

Διαβάστε ακόμη:

Πώς το Google Glass μπορεί να σας κλέψει το password

Τα Google Glass ήρθαν στην Ευρώπη

Δείτε πως τα Google Glass θα αλλάξουν όλα όσα ξέραμε για την φωτογραφία