Ένα γραφείο – λαχανόκηπος!

Ένα γραφείο – λαχανόκηπος!

Αίθουσες συσκέψεων που φυτρώνουν ντομάτες, ρύζι και μαρούλια.

Στα γραφεία της εταιρείας επιλογής προσωπικού Pasona Group δεν ανθίζουν μόνο ιδέες. Εδώ και λίγο καιρό οι εργαζόμενοι, με τη βοήθεια του αρχιτεκτονικού γραφείου Kono Designs, έχουν μετατρέψει τους χώρους εργασίας τους σε κανονικό περιβόλι.

Στους διαδρόμους και τις αίθουσες των κεντρικών γραφείων της καλλιεργούνται πάνω από 200 είδη ρυζιού, φρούτων και λαχανικών που καλύπτουν 4.000 τ.μ. υπερπολύτιμου χώρου -μια και μιλάμε για το Τόκιο με το πανάκρινο real estate. Όπως αναφέρεται στο site των αρχιτεκτόνων «είναι το μεγαλύτερο project του είδους του και η πιο άμεση υλοποίηση του concept “από τη φάρμα στο τραπέζι” στον κόσμο».

Διαβάστε ακόμη: Πάνες ή απόλυση

Τα φυτά και τα δέντρα δεν είναι «φιλοξενούμενοι», αλλά εντάσσονται πλήρως στο περιβάλλον του γραφείου. Ντοματιές κρέμονται από την οροφή, λεμονιές παίζουν το ρόλο διαχωριστικού στις αίθουσες, ακόμα και το κεντρικό λόμπι καταλαμβάνεται από έναν μικρό ορυζώνα.

Η σοδειά συλλέγεται και χρησιμοποιείται για τα γεύματα των υπαλλήλων στα εστιατόρια της εταιρείας στα κεντρικά και περιφερειακά της γραφεία.

«Ένα μοναδικό περιβάλλον που προάγει την παραγωγικότητα των εργαζομένων, την ψυχική τους υγεία και την κοινωνική ενσωμάτωση», γράφουν οι αρχιτέκτονες σημειώνοντας πως το πρότζεκτ λειτουργεί ως η καλύτερη διαφήμιση για τη διάδοση της ιδέας των αστικών καλλιεργειών.

1/7