Με το Enterprise Greece βρέθηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ η Ελλάδα

Με το Enterprise Greece βρέθηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ η Ελλάδα

Σημαντική αναγνώριση από την επιχειρηματική κοινότητα της προόδου της ελληνικής οικονομίας και των ευκαιριών για συνεργασία με επιχειρήσεις στη χώρα μας.

«Η παρουσία της Ελλάδας στη φετινή συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Τιανζίν σηματοδοτεί την επιστροφή της χώρας μας, με επιχειρηματική αποστολή, στα μεγαλύτερα διεθνή οικονομικά φόρα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece, Στέφανος Ησαΐας, για την ελληνική συμμετοχή στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξήχθη στο Τιανζίν της Κίνας στις 10- 12 Σεπτεμβρίου.

«Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μας στη συνάντηση αυτή, διαπιστώσαμε ότι η επιχειρηματική κοινότητα σε παγκόσμιο επίπεδο αναγνωρίζει πλέον τη σημαντική πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, και την πληθώρα ευκαιριών για συνεργασία με επιχειρήσεις στη χώρα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι κεντρική θεματική των συζητήσεων και συναντήσεων στο Φόρουμ αποτελούσε η σημασία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την ανάπτυξη όλων των οικονομιών σε παγκόσμιο επίπεδο, και όχι μόνο για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, ενώ παράλληλα τονίστηκε και η ολοένα αυξανόμενη σημασία γεωπολιτικών παραγόντων για τις οικονομικές σχέσεις διεθνώς», δήλωσε για τη συμμετοχή ο επικεφαλής του Enterprise Greece.

Το Annual Meeting of New Champions πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με στόχο να φέρει σε επαφή καινοτόμες επιχειρήσεις, φορείς, πολυεθνικές εταιρείες, κυβερνητικούς εκπροσώπους και αντιπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας από όλο τον κόσμο.

Στο φετινό φόρουμ συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 εκπρόσωποι από περισσότερες από 90 χώρες, εξετάζοντας πώς η καινοτομία μπορεί να αξιοποιηθεί, ώστε να αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα για όλους.