Επενδυτές από το Κατάρ αναζητούν ευκαιρίες στην Αθήνα

Επενδυτές από το Κατάρ αναζητούν ευκαιρίες στην Αθήνα

Στις επαφές που θα έχουν στην Ελλάδα τα στελέχη από το Κατάρ περιλαμβάνονται και συνομιλίες με τους υπεύθυνους μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων.

Θοδωρής Παναγούλης

Σε τρείς περίπου εβδομάδες και συγκεκριμένα στο διάστημα 7 με 10 Ιουλίου θα βρεθούν στην Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες του news247, υψηλόβαθμα στελέχη από το Κατάρ αναζητώντας ευκαιρίες για επενδύσεις.

Ειδικότερα, θα έρθει στη χώρα μας ο Διευθύνων Σύμβουλος της Doha Bank κ. R. Seetharaman, συνοδευόμενος από στελέχη του κρατικού επενδυτικού ταμείου του Εμιράτου QIA.

Το ενδιαφέρον τους εντοπίζεται σε τρείς κυρίως τομείς:

Ο ένας είναι η ενέργεια και συγκεκριμένα τα αιολικά πάρκα. Ο δεύτερος είναι το Real Estate και ο τουριστικός τομέας και ειδικά τα ξενοδοχεία. Ο τρίτος είναι ο τομέας της αγροδιατροφής.

Όσον αφορά την αιολική ενέργεια, οι υποψήφιοι επενδυτές από το Κατάρ έχουν ήδη προγραμματισμένα ραντεβού με κάποιες από τις υφιστάμενες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη ληφθεί η επιχειρηματική απόφαση για ελάχιστη επένδυση 100 εκατ. ευρώ στην εξαγορά υφιστάμενων πάρκων.

Στις επαφές που θα έχουν στην Ελλάδα τα στελέχη από το Κατάρ περιλαμβάνονται και συνομιλίες με τους υπεύθυνους μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων της Αθήνας, καθώς και με μεγάλες επιχειρήσεις στον τομέα των θερμοκηπιακών καλλιεργειών και της πτηνοτροφίας.

Ανεξάρτητα από την τύχη και την κατάληξη που θα έχουν οι επαφές των Καταριανών στην Αθήνα, είναι βέβαιον ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα απόπειρα επενδυτικών κεφαλαίων από το Εμιράτο να τοποθετηθούν στη χώρα μας ενόψει των συνολικότερων εξελίξεων.

Πρέπει βεβαίως να σημειωθεί ότι το Κατάρ δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρεί την είσοδό του στην Μεσόγειο μέσω της χώρας μας.

Αξίζει να αναφερθούν το project του Αστακού, το ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του Ελληνικού, την απόκτηση της ΔΕΠΑ, καθώς και άλλα project στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και του Real Estate.

Πέραν ωστόσο της εξαγοράς από τον σεΐχη Al Thani έξι νησιών στο Ιόνιο, κανένα μεγάλο επενδυτικό project του Κατάρ δεν είχε προχωρήσει μέχρι την είσοδο της Qatar Petroleum International Ltd (QPI) με ποσοστό 25% στη μετοχική ομάδα της εταιρείας Ήρων ΙΙ, την εταιρεία στην οποία συμμετέχουν ο όμιλος της ΓΕΚ Τέρνα και ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός GDF Suez.

Πηγή: news247.gr