Επίθεση Σόιμπλε σε ΔΝΤ: Πιο ρεαλιστικές οι προβλέψεις της Αθήνας

Επίθεση Σόιμπλε σε ΔΝΤ: Πιο ρεαλιστικές οι προβλέψεις της Αθήνας
BERLIN, GERMANY - FEBRUARY 24: Finance Minister Wolfgang Schaeuble arrives for the weekly German federal Cabinet meeting on February 24, 2016 in Berlin, Germany. High on the meeting's agenda was discussion of laws concerning taxes upon investments. (Photo by Adam Berry/Getty Images)

«Nομίζω ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει πρόσβαση στις αγορές μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

«Ατυχώς για το ΔΝΤ τα τελευταία δύο χρόνια οι προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι πιο ρεαλιστικές. Οι οικονομολόγοι κάποιες φορές πρέπει να αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στο Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, ενόψει της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.

Όπως δημοσιεύται στην ιστοσελίδα «mignatiou.com» ο Σόιμπλε συμμετέχοντας στη συζήτηση με τον Τζον Λίπσκι, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα.

«Πιστεύω ότι το πρόγραμμα είναι εντάξει, νομίζω ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει πρόσβαση στις αγορές μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος» ανέφερε ακόμη ο κ. Σόιμπλε.

Διαβάστε επίσης: Λαγκάρντ προς Ευρωπαίους: Ζητήστε από την Ελλάδα πιο λογικά πρωτογενή πλεονάσματα