Έρχεται το Android στα έξυπνα τηλέφωνα της Microsoft;

Έρχεται το Android στα έξυπνα τηλέφωνα της Microsoft;

H Microsoft εξετάζει να διακόψει οριστικά τη διάθεση του λειτουργικού συστήματος Windows Phone σύμφωνα με το The Inquirer.

Το ενδεχόμενο να διακόψει οριστικά τη διάθεση του λειτουργικού Windows Phone για φορητές συσκευές και να υιοθετήσει το Android της Google φαίνεται πως εξετάζει η Microsoft, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα τεχνολογίας The Inquirer.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα επικαλούμενη πηγές, ο διευθύνων σύμβουλος, Σάτια Ναντέλα, βρίσκεται σε συζητήσεις με ανώτερα στελέχη της εταιρείας στις οποίες εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο η Microsoft να σταματήσει πλέον να ενσωματώνει στα smartphones και τα tablets της το Windows Phone και αντ’ αυτού να χρησιμοποιεί το δημοφιλές λειτουργικό της Google.

Ωστόσο, εικάζεται ότι η είδηση αυτή αποτελεί προς το παρόν απλά φήμη, καθώς η εταιρεία δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε σχετική ανακοίνωση. Όμως τα νέα έρχονται μόλις λίγες ημέρες αφότου ο Ναντέλα ανήγγειλε στο προσωπικό της Microsoft ότι η εταιρεία πρόκειται να «λάβει ορισμένες δύσκολες αποφάσεις για τμήματα που δεν είναι και τόσο αποδοτικά».

Σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας ανάλυσης δεδομένων Kantar Worldpanel η οποία δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, τα Windows Phone αντιπροσωπεύουν μόλις το 8% στην αγορά των smartphones στη Βρετανία, σε σύγκριση με το 68,4% του Android και το 38,1% του iOS της Apple.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις εικασίες για ενδεχόμενη οριστική διακοπή του εν λόγω λειτουργικού, η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά της για διάθεση των Windows 10 Mobile για φορητές συσκευές αργότερα μέσα στο τρέχον έτος.

Μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ