Αισιοδοξία στον κλάδο του τουρισμού για το 2014

Αισιοδοξία στον κλάδο του τουρισμού για το 2014

Ρεκόρ αφίξεων που μπορεί να αποφέρει έσοδα έως 13 δισ. ευρώ αναμένεται τη νέα χρονιά, ωστόσο η υπερφορολόγηση παραμένει το σημαντικότερο εμπόδιο.

Σε ρεκόρ αφίξεων ελπίζει ο χώρος του τουρισμού το 2014, έχοντας κατά νου την πολύ θετική εικόνα του 2013 κι ελπίζοντας να δωθεί με τον τρόπο αυτόν σημαντική ώθηση στην εθνική οικονομία.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) έχει θέσει επίσημα πλέον ως στόχο του για το 2014, τις 18 εκατ. διεθνείς αφίξεις και τα 13 δισ. ευρώ έσοδα από τον τουρισμό. Στο ίδιο μήκος κύματος και η αρμόδια υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη, σε πρόσφατο ταξίδι της το Λονδίνο, με αφορμή διεθνή τουριστική έκθεση είχε επισημάνει ότι τα μηνύματα για το 2014 έκαναν λόγο για μια αύξηση 10%.

Προς την κατεύθυνση αυτή το υπουργείο Τουρισμού τη νέα χρονιά θα υλοποιήσει δράσεις που προωθούν την Ελλάδα ως προορισμό που δεν είναι μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και λίγο πιο πριν και λίγο πιο μετά. «Αυτό όμως που έχει επίσης σημασία να δείξουμε είναι ότι η Ελλάδα έχει και άλλα πράγματα να προσφέρει εκτός από τον ήλιο και την θάλασσα», δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Διαβάστε ακόμη: O πρώτος καθετοποιημένος τουριστικός όμιλος στην Ελλάδα!

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και μέλος του ΞΕΕ Σπύρος Γαλιατσάτος, δηλώνει πως πράγματι και τη νέα χρονιά τα τουριστικά μεγέθη θα είναι ανοδικά, αλλά επισημαίνει ως μείζονα ανησυχία την φορολόγηση που έχουν οι τουριστικοί επιχειρηματίες.

«Μπορεί ένα τετράστερο ξενοδοχείο 1000 κλινών το 2014 να είναι πλήρες, απόρροια των πολύ χαμηλών τιμών προσφοράς των δωματίων, και την ίδια στιγμή ο επιχειρηματίας να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα χαράτσια και άλλες φορολογικές του υποχρεώσεις», εξηγεί ο κ. Γαλιατσάτος που επ’ευκαιρία την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης στον κλάδο της ξενοδοχίας, επεσήμανε ότι ο τουρισμός είναι ο κλάδος που στηρίζει την ελληνική οικονομία και δίνει το μήνυμα ότι γυρίζει αντίστροφα το κλίμα.

Διαβάστε ακόμη: Όχι άλλα σχέδια επί χάρτου…