O πρώτος καθετοποιημένος τουριστικός όμιλος στην Ελλάδα!

O πρώτος καθετοποιημένος τουριστικός όμιλος στην Ελλάδα!

Με την προσθήκη της Ellinair ο όμιλος Μουζενίδη επιχειρεί την πλήρη κάλυψη των αναγκών ενός τουρίστα καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Έπρεπε να περάσουν πάνω από 60 χρόνια παρουσίας της Ελλάδας στον χάρτη της τουριστικής βιομηχανίας για να αποκτήσει η Ελλάδα μία μικρογραφία της TUI, δηλαδή ενός ομίλου που προσφέρει και εκμεταλλεύεται «πακέτο» το σύνολο των διακοπών ενός τουρίστα. Ο όμιλος που δημιούργησε ο ομογενής από τη Γεωργία, και πλέον μόνιμα εγκατεστημένος στη Θεσσαλονίκη, Μπόρις Μουζενίδης, το πέτυχε, προσθέτοντας το τελευταίο κομμάτι του παζλ που ακούει στο όνομα Ellinair. Της αεροπορικής εταιρείας που ξεκινάει μέσα στον Δεκέμβριο πτήσεις, οι οποίες θα ενώνουν δύο φορές της εβδομάδα την πρωτεύουσα της Ουκρανίας Κίεβο με τη Θεσσαλονίκη, μέσω του πρώτου αεροσκάφους Avro RJ 85 που αναμένεται να παραδοθεί στην εταιρεία στα τέλη Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται από το διεθνές αεροδρόμιο «Μπόρισπιλ» προς το «Μακεδονία» και αντίστροφα κάθε Τετάρτη και Κυριακή. Σύμφωνα με επικοινωνία που είχε το FortuneGreece.com με τον Εμπορικό Διευθυντή της Ellinair κ. Σπύρο Δαλιάκα, μέσα στο επόμενο τρίμηνο αναμένεται να προστεθούν και οι γραμμές που θα συνδέουν τη συμπρωτεύουσα με τη Μόσχα και το Ροστόβ.

Αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς από τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να παραδοθεί το δεύτερο αεροσκάφος Avro RJ 85, το οποίο επίσης θα τοποθετηθεί σε προορισμούς της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Όπως εξηγεί ο κ. Δαλιάκας, ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους επιλέχθηκε ειδικά για τη ρωσική αγορά, καθώς τα περισσότερα αεροδρόμια της διαθέτουν μικρούς αεροδιάδρομους. Τα Avro RJ 85 έχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν 96 επιβάτες και είναι εφοδιασμένα με διπλή δεξαμενή καυσίμων που τους δίνει τη δυνατότητα παρά το μικρό τους μέγεθος να πραγματοποιούν πολύωρα ταξίδια.

Διαβάστε ακόμη: Ο όμιλος Σαράντης απαντάει στην κρίση με εξωστρέφεια

Επόμενο στάδιο αναμένεται να είναι η ενίσχυση της εταιρείας με δύο μεγαλύτερα αεροπλάνα, πιθανότερα Airbus A320 που θα καλύπτουν την όλο και αυξανόμενη πελατεία του Ομίλου Μουζενίδη, η οποία για το 2013 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί σε 400.000 επισκέπτες από τη Ρωσία και τις γειτονικές χώρες. Πελατεία η οποία μπορεί καλυφθεί πλήρως από τις υπηρεσίες του Ομίλου.

Για παράδειγμα, ένας Ρώσος τουρίστας ενημερώνεται από το πόρταλ grecomania.ru που διαθέτει ο όμιλος -για να δείχνει μεταξύ άλλων και τις ομορφιές της Ελλάδας- και αποφασίζει να έρθει διακοπές στην πατρίδα μας και συγκεκριμένα στη Χαλκιδική. Το τοπικό πρακτορείο -μόνο στη Ρωσία λειτουργούν 51 γραφεία αντιπροσώπων Mouzenidis Travel και περίπου άλλα τριάντα σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης- θα αναλάβει τα πάντα: Aπό την έκδοση visa μέχρι και τη μεταφορά του από το σπίτι στο αεροδρόμιο και από εκεί πλέον με τα αεροπλάνα της Ellinair στο «Μακεδονία», όπου θα τον παραλάβουν τα λεωφορεία της Mouzenidis, για να τον μεταφέρουν στο πλήρως ανακαινισμένο, ultra all-inclusive, Potidea Palace που επίσης ανήκει στον όμιλο και παρέχει ένα πλήρες πακέτο διαμονής, διατροφής και διασκέδασης.

Διαβάστε: Ο τουρισμός περνάει και από τις άγονες γραμμές

Εάν μαγευτεί από το τοπίο και αποφασίσει να επενδύσει στις ευκαιρίες ακινήτων που έχουν προκύψει στην χώρα μας, οι άνθρωποι της Mouzenidis Real Estate θα τον ενημερώσουν για τις ευκαιρίες που υπάρχουν, ενώ αν πάλι ως θρησκευόμενος επιλέξει να διαθέσει λίγο από τον χρόνο των διακοπών για προσευχή και περισυλλογή, μπορεί να επισκεφθεί το ορθόδοξο προσκυνηματικό κέντρο «Solun» που έχει δημιουργήσει για τέτοιες περιπτώσεις ο όμιλος. Μια καλή ιδέα για δώρο πίσω στην πατρίδα θα ήταν σίγουρα ένα ελληνικό κρασί και για αυτό έχει φροντίσει ο όμιλος που πέρα από το κρασί Mouzenidis που παράγει και εμφιαλώνει, διαθέτει την Cava Ιdea για τέτοιου είδους αγορές. Αγορές που μπορεί να συνεχισθούν και κατά την επιστροφή στην Θεσσαλονίκη, καθώς στο αεροδρόμιο διαθέτει VIP Lounge για τους τουρίστες που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες του.

Διαβάστε ακόμη: Τι θέλει ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος στον Εθνικό Κήπο;

Οι παραπάνω είναι μόνο μερικές από τις υπηρεσίες που προσφέρει το δημιούργημα του οραματιστή κυρίου Μπόρις, καθώς επίσης μπορεί να αναλάβει να μεταφέρει με τις υπηρεσίες cargo που διαθέτει τις γούνες που αγοράσατε από το greekfurs.ru ή να διοργανώσει τον γάμο σας σε αρχαιοελληνικό στυλ στο αντίγραφο του ναού της Αθηνάς στην Ακρόπολη που δημιουργήθηκε στο συγκρότημα της Ποτίδαιας.

Ο ίδιος ο Μπόρις Μουζενίδης αποφεύγει τις δημόσιες δηλώσεις και την επαφή με τους δημοσιογράφους. Οι προσπάθειες να μιλήσουμε μαζί του από τον περασμένο Αύγουστο δεν προχωρούσαν πέρα από το τηλεφωνικό κέντρο της γραμματέας του Άννας. Όπως και να έχει, με την κίνηση του κατάφερε να γράψει τη δική του σελίδα στην τουριστική ιστορία της χώρας μας. Και όπως όλα δείχνουν, με την όλο και αυξανόμενη κίνηση του ρωσικού τουριστικού κύματος η σελίδα δεν θα αργήσει να γίνει κεφάλαιο.

Διαβάστε ακόμη: Λεμήσιος: Χειροποίητα παπούτσια με παράδοση από το 1912 ταξιδεύουν στο εξωτερικό