Έτσι θα «οδηγείται» το αυτο-οδηγούμενο όχημα της Tesla

Έτσι θα «οδηγείται» το αυτο-οδηγούμενο όχημα της Tesla

Η Tesla, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο - επίδειξη για το πως θα είναι η εμπειρία της οδήγησης των αυτο- οδηγούμενων.

To Fortune προβλέπει ότι η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο βιομήχανο Έλον Μασκ, θα κατασκευάσει το 2017 το όχημα που θα κινείται δίχως ανθρώπινη παρέμβαση σε όλες τις ΗΠΑ, από την Καλιφόρνια μέχρι Νέα Υόρκη.

Διάφορες δοκιμές θα πραγματοποιηθούν εντός του ερχόμενου έτους με σκοπό τα αυτο- οδηγούμενα να διατεθούν στο άμεσο μέλλον στην ευρεία αγορά. Η τεχνολογία βελτιώνεται διαρκώς και  οι κατασκευαστές αυτοκινήτων επενδύουν προς αυτή την κατεύθυνση και τα νέα ευρήματα από τις δοκιμές δίνουν όλο και περισσότερες ενδείξεις για το πως θα προχωρήσει ο σχετικός κλάδος.

Βέβαια, τα νομικά ζητήματα που εγείρονται γύρω από τα αυτο-οδηγούμενα δεν είναι λίγα καθώς θα πρέπει πρώτα να οριστούν νέοι κανόνες στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και να διευθετηθούν θέματα δημόσιας ασφάλειας.

Ωστόσο, η Tesla, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο – επίδειξη για το πως θα είναι η εμπειρία της οδήγησης των αυτο- οδηγούμενων με τον οδηγό, δηλαδή αυτόν που απλά κάθεται στη θέση του οδηγού, να μην επεμβαίνει καθόλου και πραγματικά οι εικόνες είναι συναρπαστικές.