Eurobank: ΑΜΚ ύψους 681 εκατ. ευρώ με απορρόφηση του ΤΤ

Eurobank: ΑΜΚ ύψους 681 εκατ. ευρώ με απορρόφηση του ΤΤ

Έκτακτη γενική συνέλευση της τράπεζας στις 26 Αυγούστου για την απορρόφηση του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank για την έναρξη της διαδικασίας απορρόφησης του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η έκτακτη γενική συνέλευση ορίστηκε για την 26η Αυγούστου, ηµέρα ∆ευτέρα και ώρα 11:00 π.µ., στην Αθήνα, στο «Μέγαρο Ιδρύµατος Μποδοσάκη και θα έχει ως θέματα :

  • την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με έκδοση νέων μετοχών που θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το ΤΧΣ με εισφορά του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου του Τ.Τ. (εισφορά σε είδος).
  • Έγκριση συμβάσεων μεταξύ της Eurobank και του ΤΧΣ για την εξαγορά του Τ.Τ. και της Proton.

Όπως είναι γνωστό για την απόκτηση του 100% του Τ.Τ. η Eurobank θα καταβάλει τίμημα 681 εκατ. ευρώ με τη μορφή νέων κοινών μετοχών που θα αναληφθούν από το ΤΧΣ.

Tι προβλέπει το νέο Μνημόνιο για τον χρηματοπιστωτικό τομέα

Ο αριθμός των μετοχών Eurobank που θα λάβει το ΤΧΣ θα καθορισθεί με βάση τη μέση σταθμισμένη τιμή της μετοχής της Eurobank στο διάστημα δέκα ημερών πριν τη γενική συνέλευση, με κατώτατο όριο 1.418.750 μετοχές.

Αντίστοιχα για την απόκτηση της Proton Bank η Eurobank θα καταβάλει το συμβολικό τίμημα του 1 ευρώ και το ΤΧΣ θα ανακεφαλαιοποιήσει εκ νέου την τράπεζα με 395 εκατ. ευρώ πριν τη μεταβίβασή της.