FT: Ο Τσίπρας απέρριψε συμφωνία πριν ένα μήνα λόγω αντιδράσεων

FT: Ο Τσίπρας απέρριψε συμφωνία πριν ένα μήνα λόγω αντιδράσεων

Οι έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ «φρέναραν» τον πρωθυπουργό σύμφωνα με την εφημερίδα.

Οι Financial Times με δημοσίευμά τους αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε μια συμφωνία που είχε επιτευχθεί τον προηγούμενο μήνα με τους πιστωτές της χώρας.

Ο λόγος ήταν οι έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε το περιεχόμενό της σε ανώτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν οι Financial Times. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συμφωνία περιελάμβανε περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις και την εφαρμογή των περικοπών αυτών το 2019, λίγους μήνες δηλαδή πριν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει αντιμέτωπος με τις κάλπες στο τέλος της τετραετούς θητείας του.

«Το κόστος του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα μπορούσε να στείλει το κόμμα στα μονοψήφια ποσοστά του παρελθόντος (…) ήταν μία συμφωνία που δεν μπορούσαν να καταπιούν» αναφέρει στους FT πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις σημερινές συνομιλίες στις Βρυξέλλες, που μπορεί να συνεχιστούν και μετά τα μεσάνυχτα όπως αναφέρουν αξιωματούχοι, συμμετέχει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς επίσης αξιωματούχοι από το ΔΝΤ και το ευρωπαϊκό σκέλος των Θεσμών.

Ο κ. Τσακαλώτος, αναμένεται ότι θα πιέσει ώστε οι περικοπές στις συντάξεις να καθυστερήσουν έως το 2020, ενώ παράλληλα εκτιμάται ότι θα αντισταθεί στις απαιτήσεις των δανειστών για δεσμεύσεις σε μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τις ομαδικές απολύσεις.