Γενέθλια εκεί ψηλά στην «Κορυφογραμμή»

Γενέθλια εκεί ψηλά στην «Κορυφογραμμή»

Δύο χρόνια συμπληρώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την προβολή νέων δημιουργιών.

Την Πέμπτη, 26 Σεπτέμβρη, η «Κορυφογραμμή» γιορτάζει την συμπλήρωση δύο ετών από την ίδρυσή της στο μουσείο της Ακρόπολης με την εκδήλωση «Η Δημιουργικότητα στην Κορυφή».

Τι είναι η «Κορυφοργραμμή»; Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που έχει ως στόχο την υποστήριξη και την προβολή νέων δημιουργών, την καλλιέργεια της έκφρασης και την ανάπτυξη της δημιουργικότητας με αναφορά στον πολιτισμό και το ευ ζην.

Έως σήμερα έχει παρουσιάσει περισσότερους από 500 νέους δημιουργούς, με 1300 δημοσιεύσεις προσωπικών κειμένων, ποίησης, βιβλίου, θεάτρου και εικαστικών προσελκύοντας πάνω από 74.000 μοναδικούς αναγνώστες από 86 χώρες! Επίσης ανάμεσα σε πολλά άλλα δρώμενα, έχει υλοποιήσει πεντε μεγάλα events με άξονες τη δημιουργικότητα, τον κοινωνικό πολιτισμό και το παιδί.

Διαβάστε ακόμη: Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα από την Στέγη

Στην εκδήλωση της 26ης Σεπτεμβρίου οι συμμετοχές είναι εξαιρετικές. Θα μιλήσουν και θα βραβευτούν οι:

Pablo Pineda, ο πρώτος, στην Ευρώπη, πτυχιούχος πανεπιστημίου στη ψυχολογία και τα παιδαγωγικά  με σύνδρομο Down. Ο Pablo Pineda έχει, επίσης, πρωταγωνιστήσει ως ηθοποιός ερμηνεύοντας τον εαυτό του στην ταινία «Yo Tambien» («Και εγώ επίσης»).

Σωκράτης Αλαφούζος, ηθοποιός και σκηνοθέτης της ταινίας «Ο Μικρός Βασιλιάς» με θέμα την παιδική κακοποίηση, που κατάφερε να αποσπάσει 12 διεθνή βραβεία σε αντίστοιχα διεθνή φεστιβάλ, από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Ινδία.

Μαριέττα Φαφούτη, συνθέτης και τραγουδίστρια που, πρόσφατα, απολαύσαμε παρέα με την Ζαζ, μια γυναίκα που γνώρισε εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία μετά την αλλαγή του επαγγελματικού της προσανατολισμού. Ναι, ναι. Η Μαριέττα Φαφούτη μέχρι πρόσφατα ήταν κάτι τελείως άλλο από αυτό που είναι σήμερα. Αυτά, όμως, θα τα πούμε μαζί της σε κάποια συνέντευξη.

Διαβάστε ακόμη: Δέκα ομιλίες TED που θα σημαδέψουν τη ζωή σας

Τελευταίος αλλά στην πραγματικότητα ποτέ τελευταίος και πάντα ξεκούραστος και δυνατός, ο Παναγιώτης Κοτρωνάρος, αρχηγός της πρώτης ελληνικής αποστολής που πάτησε την κορυφή του Everest, ένας από τους ελάχιστους Έλληνες ορειβάτες που έχει ανέβει σε τρεις κορυφές πάνω από τα 8.000 μέτρα και δημιουργός του σεμιναρίου – workshop Everest Power Talk, συνδυάζοντας την πορεία προς την επιχειρηματική κορυφή με την ανάβαση στο Έβερεστ, για το οποίο μίλησε αποκλειστικά στο FortuneGreece.com.

1/4

Όπως καταλαβαίνετε, η «Κορυφογραμμή» στηρίζει όλα αυτά που έχουμε ανάγκη σαν χώρα, τώρα, περισσότερο από ποτέ και την «Κορυφογραμμή» στηρίζουν όλοι εκείνοι που θα θέλαμε πολύ να έχουμε συνέχεια δίπλα μας για να μας προσφέρουν έμπνευση.

Περισσότερα για την «Κορυφογραμμή» θα βρείτε εδώ
www.korifogrami.gr – info@korifogrami.gr
26/9/13, 19.00 «Η Δημιουργικότητα στην Κορυφή», αμφιθέατρο Μουσείου Ακρόπολης

*Για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 210 6893323 – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.