Γεωργιάδης: «Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και το εννοώ»

Γεωργιάδης: «Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και το εννοώ»

«Έχουμε δύο κατηγορίες πολιτών: Αυτούς που τους γεννήσανε απλές μάνες και τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ».

Νέα προειδοποίηση έστειλε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. «Έχουμε δύο κατηγορίες πολιτών: Αυτούς που τους γεννήσανε απλές μάνες και τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ…. Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και το εννοώ» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας.

O Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποίησε ότι «αν συνεχίσουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα πάρουμε κι αλλά μέτρα για να μην στερηθούν οι πολίτες το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην πρωτοβάθμια περίθαλψη».

Πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και το εννοώ. Δεν μπορεί ο γιατρός να απεργεί το πρωί και το βράδυ να έχει ιατρείο και να πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ, διακόπτουμε τις συμβάσεις και τα ραντεβού θα τα μοιράσουμε στους άλλους συμβεβλημένους γιατρούς».

Ανέφερε ακόμη πως «το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται συνολικό σχέδιο σε περίπτωση που επιμείνουν σε απεργίες. Το υπουργείο δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα της διαθεσιμότητας (…) η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοιχτή, όχι για το αν θα γίνει η μεταρρύθμιση, η μεταρρύθμιση θα γίνει οπωσδήποτε. Δεν δέχομαι επί της αρχής εξαίρεση κάποιων πολιτών που θεωρούν ότι είναι πάνω από τους άλλους πολίτες. Δεν είναι ούτε πάνω, ούτε κάτω. Είναι ίσοι».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ «ζήτησαν να δεσμευτούμε ότι δεν θα κάνουμε καμία απόλυση, κινητικότητα καμία διαθεσιμότητα. Πώς είναι δυνατόν μια συντεχνία να αξιώνει κάτι τέτοιο συγκριτικά με τους υπόλοιπους υπαλλήλους του ελληνικού δημοσίου; Έχουμε δύο κατηγορίες πολιτών αυτούς που τους γεννήσανε απλές μάνες και τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ».

Διαβάστε ακόμη: Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση για τα ΑΕΙ

Φεύγουν 1.000 γιατροί του ΕΟΠΥΥ αν δεν λυθεί η απεργία
Διακόπτονται από αύριο οι συμβάσεις των ιατρών-υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ με τον Οργανισμό, ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας.

Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Υγείας, «αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς-υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι το πρωί απεργούν στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ» υπογράμμισε.
Η δήλωση του υφυπουργού Υγείας αφορά γιατρούς, οι οποίοι εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και παράλληλα διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία και είναι συμβεβλημένοι για αυτά τα ιατρεία με τον ΕΟΠΥΥ. Η διακοπή, ως εκ τούτου, αφορά τη σύμβαση που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά ιατρεία τους.

Την ίδια ώρα, στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων. Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν και οι εργαζόμενοι στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, που αναμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις για το πρόγραμμα διαθεσιμότητας.

Συγκέντρωση στις 12:00 έξω από το υπουργείο Υγείας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το δεύτερο κύμα κινητικότητας σε ΕΟΠΥΥ, ψυχιατρεία και νοσοκομεία της περιφέρειας.