Γερμανία: Εύκολη νίκη για Μέρκελ στις εκλογές στο Σλέσβιχ-Χολστάιν

Γερμανία: Εύκολη νίκη για Μέρκελ στις εκλογές στο Σλέσβιχ-Χολστάιν
epa05781063 German Chancellor Angela Merkel at the meeting of the federal government with the State Prime Ministers in the Chancellery in Berlin, Germany, 09 February 2017. The meeting will discuss speeding up the deportation process for denied or rejected asylum seekers in Germany. EPA/FELIPE TRUEBA Photo:

«Χαστούκι» για το SPD που είδε τα ποσοστά του να υποχωρούν.

Η κεντροδεξιά Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση (CDU) της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είναι ο νικητής των τοπικών εκλογών στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χολστάιν, σύμφωνα με τα exit poll.

H CDU λαμβάνει 33%- 34% των ψήφων, καταγράφοντας άνοδο σε σύγκριση με τις εκλογές του 2012, ενώ το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (SPD), οι οποίοι κυβερνούσαν μέχρι πρότινος το κρατίδιο, 26% – 27% των ψήφων, βάσει των εκτιμήσεων των τηλεοπτικών δικτύων ARD και ZDF.

Συγκεκριμένα βάσει του exit poll του ARD, η Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση (CDU) εξασφαλίζει το 33% των ψήφων στο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, πιο ενισχυμένο σε σύγκριση με το 30,8% στις εκλογές του 2012. Βάσει της ίδιας έρευνας, το SPD εξασφαλίζει 26% και βλέπει τα ποσοστά του να μειώνονται από το 30,4% της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Το CDU δεν καταφέρνει ωστόσο να συγκεντρώσει την επαρκή πλειοψηφία ώστε να κυβερνήσει μόνο του το κρατίδιο, ωστόσο και το SPD δεν θα μπορεί πλέον να κυβερνήσει σε μια κυβέρνηση συνασπισμού με τους Πράσινους και το Κόμμα του Νότιου Σλέσβιχ (SSW) της δανέζικης μειονότητας.