Γιατί ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια του κόσμου είναι έτοιμο να στραφεί στο Bitcoin

Γιατί ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια του κόσμου είναι έτοιμο να στραφεί στο Bitcoin

Το δέλεαρ είναι μεγάλο μετά το τεράστιο ενδιαφέρον σε πολλά μέρη του κόσμου.

της Lucinda Shen

Ένα γερμανικό χρηματιστήριο που περιλαμβάνει εταιρείες με συνολική χρηματιστηριακή αξία άνω των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων προτίθεται να προσφέρει προϊόντα που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, ακολουθώντας έτσι το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στην επέκτασή του στην αγοραπωλησία ψηφιακών νομισμάτων όπως το Bitcoin.

«Το σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά» δήλωσε ο Jeffrey Tessler, επικεφαλής πελατών, προϊόντων και βασικών αγορών στο Deutsche Boerse, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Ένωση για τις Χρηματοπιστωτικές Αγορές στην Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Το Deutsche Boerse είναι ένα από τα 10 μεγαλύτερα χρηματιστήρια του κόσμου με βάση την αξία των εταιρειών που είναι εισηγμένες σ’ αυτό.

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και ο Nasdaq είναι το πρώτο και το δεύτερο σε μέγεθος χρηματιστήριο παγκοσμίως, αντίστοιχα. Και ο Nasdaq είναι κι αυτός ανοιχτός στην ιδέα έναρξης ενός ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων.

Όπως και άλλα στελέχη που προσφέρουν ή σκέφτονται να προσφέρουν προϊόντα που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα για τις επιχειρήσεις τους, ο Tessler λέει ότι το Deutsche Boerse προσπαθεί πρώτα να καταλάβει τον χώρο και να δει ποιες είναι οι προθέσεις και η οπτική των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών.

Αυτά τα σχόλια έρχονται στον απόηχο δημοσιευμάτων τον περασμένο Δεκέμβριο σύμφωνα με τα οποία το γερμανικό χρηματιστήριο σκεφτόταν να προσφέρει συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε Bitcoin, αλλά παράλληλα στάθμιζε τα πιθανά προβλήματα που θα συνόδευαν μια τέτοια προσφορά. Σε αυτά περιλαμβάνονται η μεγαλύτερη αστάθεια και η έλλειψη εποπτείας.

Η τιμή του Bitcoin, εντωμεταξύ, απέχει πολύ από το ιστορικό υψηλό των 20.000 δολαρίων που σημείωσε τον Δεκέμβριο. Εκείνο το ράλι ανόδου τροφοδοτήθηκε εν μέρει από την είδηση ​​ότι τα χρηματιστήρια Chicago Mercantile Exchange και Chicago Board of Options Exchange σχεδίαζαν να προσφέρουν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε Bitcoin.

Τώρα, η τιμή του Bitcoin κινείται στα 7.500 δολάρια περίπου.