Γρήγορο Wi-Fi στις πτήσεις στην Ευρώπη

Γρήγορο Wi-Fi στις πτήσεις στην Ευρώπη

Το γρήγορο Wi-Fi πρόκειται να εγκατασταθεί στα αεροπλάνα στην Ευρώπη από το τέλος του 2016.

Η Λονδρέζικη εταιρεία δορυφορικών υπηρεσιών Inmarsat (IMASF) ανακοίνωσε την Πέμπτη τα σχέδια για μια 4G ευρυζωνική υπηρεσία εν πτήσει που θα παρέχει στους επιβάτες αεροπλάνων σε όλη την Ευρώπη γρήγορες συνδέσεις στο Διαδίκτυο για smartphones, tablets και φορητούς υπολογιστές.

Η υπηρεσία αναμένεται να ξεκινήσει περίπου ένα χρόνο μετά από την έναρξη μιας παρόμοιας υπηρεσίας από την AT&T στις ΗΠΑ.

Οι τρέχουσες ευρυζωνικές υπηρεσίες εν πτήσει, όπως η GoGo Inflight Internet, χρησιμοποιούν πιο αργές ταχύτητες 3G και στην καλύτερη περίπτωση επαρκούν μόνο για βασικές υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η British Airways βρίσκεται σε συζητήσεις με την Inmarsat για τη χρήση της νέας υπηρεσίας 4G. Η αεροπορική εταιρεία δεν προσφέρει σήμερα Wi-Fi στις πτήσεις της στην Ευρώπη, λόγω της αργής ταχύτητας και της χαμηλής ζήτησης των καταναλωτών.

Ένας εκπρόσωπος της British Airways δήλωσε ότι η ζήτηση για την εν πτήσει πρόσβαση στο Διαδίκτυο θα πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερη όταν γίνουν διαθέσιμες οι ταχύτητες 4G.

Αυτό θα δώσει «στους πελάτες μας την πρόσβαση στο διαδίκτυο που περιμένουν στο έδαφος, ενώ θα βρίσκονται στον αέρα,» δήλωσε η Κέιτ Θόρντον, επικεφαλής προϊόντων και υπηρεσιών της British Airways.

Η Inmarsat θα δαπανήσει περίπου 550 εκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα χρόνια για να δημιουργήσει το δίκτυο 4G, το οποία περιλαμβάνει τη θέση σε τροχιά ενός νέου δορυφόρου στην ατμόσφαιρα και την οικοδόμηση επίγειων πύργων που θα μεταδίδουν το σήμα στα αεροπλάνα.

Ωστόσο, ότι η υπηρεσία Wi-Fi δε θα είναι εντελώς απρόσκοπτη.

«Δεν πρόκειται να προσφέρει το ίδιο είδος εμπειρίας στο χρήστη, όπως αν στέκεστε κάτω από ένα πύργο αναμετάδοσης στη στάση του λεωφορείου, αλλά θα είναι αρκετά καλή», δήλωσε ο Γκάιλς Θορν, ένας αναλυτής μετοχών της Jefferies που καλύπτει το ρεπορτάζ της Inmarsat.

Η Inmarsat αναμένει ότι περισσότερο από το 50% των αεροπλάνων σε όλο τον κόσμο θα είναι εξοπλισμένα με υπηρεσίες Wi-Fi μέχρι το 2020 και η βιομηχανία θα αντλεί δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα μέχρι τότε.

Διαβάστε ακόμη: 

Ως το τέλος του 2014 θα είναι online όλη η χώρα

Το ασύρματο ρεύμα είναι εδώ