H Adobe επιστρέφει με το Project Mighty

H Adobe επιστρέφει με το Project Mighty

Με το νέο stylus η ψηφιακή γραφίδα αποκτά δεύτερη ζωή.

Με τη βελτίωση των οθονών αφής, η ανάγκη για εργαλεία εισαγωγής δεδομένων που να αλληλεπιδρούν με smartphones και tablets έχει μειωθεί αισθητά. Τώρα, η Adobe πιστεύει ότι μπορεί να φέρει τις ψηφιακές γραφίδες πίσω στη μόδα.

Το κρυφό της χαρτί είναι το Project Mighty, μία λεία, αλουμινένια γραφίδα που προορίζεται για καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες και σχεδιαστές. Tο συγκεκριμένο gadget έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείται για σχεδιασμό πάνω στην επιφάνεια ενός tablet όπως το iPad. Συνδέεται επίσης και με clouds, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να λάβουν τα σχέδιά τους σε πολλαπλές συσκευές με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το iPad μεταμορφώνει την εκπαίδευση στην Ολλανδία

Τα βασικά προϊόντα της Adobe ανήκουν στο χώρο του λογισμικού -όπως το Photoshop και το InDesign- επομένως το hardware είναι ένα σχετικά νέο πεδίο γι’ αυτήν και για αυτόν τον λόγο ζήτησε τη βοήθεια των βιομηχανικών σχεδιαστών Ammunition Group -η εταιρεία που δημιούργησε την ταμπλέτα Nook της Barnes & Noble’s- καθώς και της MindTribe, μίας εταιρείας παροχής μηχανολογικών συμβουλών.

Το αποτέλεσμα είναι μία γραφίδα τριών όψεων με τη δυνατότητα αντιγραφής και επικόλλησης χρωμάτων και clip art σε διάφορες κινητές συσκευές. Το προϊόν βρίσκεται ακόμα σε «διερευνητικό» στάδιο, ενώ μία προηγούμενη εκδοχή του είχε και καπάκι, το οποίο τελικά καταργήθηκε επειδή υπήρχε ο φόβος ότι οι χρήστες θα το τοποθετούσαν σε λάθος θέση.

Η Adobe δεν έχει γνωστοποιήσει την ημερομηνία κυκλοφορίας του Mighty, ούτε και το πόσο θα κοστίζει. Ακόμα κι έτσι όμως, περίπου 10.000 άτομα  εκδήλωσαν ενδιαφέρον να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το Mighty ύστερα από την ανακοίνωση των σχεδίων της εταιρείας. Υπάρχουν ήδη έξυπνες γραφίδες στην αγορά, με τιμές που κυμαίνονται από 20 έως 200 δολάρια, και ο αριθμός τους αυξάνεται.

To φθηνό smartphone της Apple περιμένει την τελική του ονομασία

«Η καινοτομία στις κινητές συσκευές επιταχύνεται με γοργούς ρυθμούς και δεν θέλουμε να μείνουμε πίσω», λέει ο Μάικλ Γκαφ, ένας εκ των αντιπροέδρων της Adobe. Κι αν τα πράγματα πάνε όπως τα θέλει η εταιρεία, η ψηφιακή γραφίδα θα αναδειχθεί και πάλι σε δημοφιλές αξεσουάρ.