H Google ψάχνει το gmail και σας το λέει!

H Google ψάχνει το gmail και σας το λέει!

«Σκανάρισμα» των εισερχομένων μηνυμάτων για διαφημιστικούς λόγους από τον κολοσσό του διαδικτύου. 

Το πάθημα φαίνεται πως έγινε μάθημα για τη Google, η οποία μετά τις αγωγές από χρήστες του gmail το 2013, οι οποίοι έκαναν λόγο για παραβίαση της ιδιωτικότητάς τους μέσω «σκαναρίσματος» των email τους, πλέον φροντίζει τουλάχιστον να ενημερώνει…

Έτσι σήμερα σε μια νέα παράγραφο που πρόσθεσε στους όρους χρήσης των υπηρεσιών της, η Google πληροφορεί τους πελάτες της ότι λαμβάνει χώρα «σκανάρισμα» του περιεχόμενου των email για σκοπούς διαφημίσεων και αναζητήσεων.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται πλέον στους όρους χρήσης, «τα αυτοματοποιημένα μας συστήματα αναλύουν το υλικό σας (περιλαμβανομένων των email) για να σας παρέχουν εξατομικευμένα χαρακτηριστικά προϊόντων, όπως παραμετροποιημένα αποτελέσματα αναζητήσεων, στοχευμένη διαφήμιση και εντοπισμό spam και malware. Η ανάλυση αυτή γίνεται καθώς το υλικό αποστέλλεται, λαμβάνεται και ενώ αποθηκεύεται».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, εκπρόσωπος της εταιρείας διευκρίνισε ότι «επιθυμούμε οι πολιτικές μας να είναι απλές και κατανοητές από τους χρήστες. Οι αλλαγές αυτές θα δώσουν στον κόσμο ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια και βασίζονται στο feedback που έχουμε λάβει τους τελευταίους μήνες».

Διαβάστε περισσότερα: 

H Google μοιάζει ασταμάτητη

Η Google ρίχνει χρήμα στη βιομηχανία των drones

Το μεγάλο εμπόριο των ηλεκτρονικών σας δεδομένων